Automotive marketing

Bij Tunity hebben we heel wat kennis over de automotive markt in huis. Ons team van experten begeleidt concessiehouders dan ook graag bij de uitvoering van hun marketing. 

We begrijpen dat niet iedereen een even sterke basis heeft waarmee ons team kan starten. Daarom hebben we 2 basispakketten opgesteld, voor startende en professionele concessiehouders. Zo kan je starten op je eigen niveau.

Met het Automotive pakket voor startende concessiehouders kies je voor het bouwen van een sterke basis marketing. 

Met het Automotive+ pakket voor professionele concessiehouders kies je voor full option marketing. 

De inhoud van elk pakket vind je hieronder.

Automotive

Voor de startende concessiehouder.

Facebook Marketing
Facebook Advertenties
Google My Business
Google AdWords
Google Call Campagnes
Waze Advertenties
Campagne uitwerking
Vacature & employment ondersteuning
Maandelijkse rapportage
Digitaal Dashboard

Automotive +

Voor de professionele concessiehouder.

Facebook Marketing
Facebook Advertenties
Google My Business
Google AdWords
Google Call Campagnes
Interactieve Configurators
Ontwerpen inspiratie brochures *
Onderhoud website *
Content marketing - blog posts
Waze Advertenties
Campagnes uitwerking *
Event ondersteuning **
Instagram Marketing
Instagram Advertenties
LinkedIn Marketing
LinkedIn Advertenties
Email Marketing & funnel building
Videomarketing
Fotosessies
Vacature & employment ondersteuning
Youtube Marketing
Landingspagina’s
Offline Marketing & ondersteuning
Digitaal Dashboard
Maandelijkse rapportage
Kwartaalpresentatie on site

Acties in detail

Facebook Marketing

We voorzien je Facebook pagina van gepaste content door 2 keer per week een post te plaatsen over verschillende onderwerpen, zoals nieuwe modellen, promoties, werknemers, mededelingen, enzovoort.

De posts worden gemaakt op basis van de informatie die je zelf aanlevert en worden voor een langere periode ingepland door een marketeer uit ons team.

Facebook Advertenties

We zorgen voor meer trafiek naar je website, meer zichtbaarheid van je merk en meer leads door middel van Facebook Advertenties. Deze worden opgezet op basis van op voorhand besproken KPI’s of lopende campagnes.

Google My Business

We onderhouden je Google My Business met het plaatsen van posts en foto’s, om een betere zichtbaarheid te creëren. We volgen de interactie van jouw klanten met jouw bedrijfsprofiel en analyseren op welke manier de klant contact maakt, om jouw profiel verder te kunnen optimaliseren.

Google Ads

We zetten Google Ads op voor jouw bedrijf, zodat je gevonden wordt door potentiële klanten wanneer ze op zoek zijn naar bedrijven als dat van jou. We onderhouden de lopende campagnes om continu te optimaliseren en een positief resultaat te garanderen

Google Call Campagnes

We zetten campagnes op via Google om meer telefoontjes te ontvangen voor het maken van een afspraak. 

Interactieve Configurators

We bouwen interactieve configurators om leads te genereren. Bv: welke wagen past bij jou? Hieraan koppelen we een campagne via Facebook om de configurator in de kijker te zetten.

Ontwerpen inspiratie brochures

We ontwerpen inspiratie brochures die we verspreiden via sociale media kanalen, voor het genereren van online leads. De leads die de brochures downloaden worden opgenomen in een e-mail funnel en verder gevoed met bijkomende, interessante content over jouw merk. Dit proces noemen we funnel building.

Ontdek het voorbeeld hier: New-Peugeot-208_VanKelst

Onderhoud website

We onderhouden jouw website door het uitvoeren van kleine aanpassingen zoals het uploaden van blogposts, het up-to-date houden van promoties en andere informatie, enzovoort. Voor grotere aanpassingen kan er beroep gedaan worden op onze interne developer tegen een meerprijs, afhankelijk van de opdracht.

Content marketing - blog posts

We schrijven SEO proof blog posts die je kan delen op sociale media en op je website kan plaatsen. Met deze SEO content verhogen we de vindbaarheid van jouw website in Google. 

Waze Advertenties

We zetten Waze Advertenties op om reclame te maken voor jouw bedrijf. Hierdoor zorgen we ervoor dat Waze gebruikers een advertentie van jouw bedrijf te zien krijgen als ze in de buurt zijn, of een route nemen die langs je bedrijf komt. 

We onderhouden de advertenties op dit platform en analyseren de leads en resultaten die we hieruit halen om de advertenties verder te optimaliseren.

Campagne uitwerking

We werken 3 campagnes per jaar uit voor jouw bedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld campagnes als “win een gratis carwash” of wintercampagnes voor het onderhoud aan wagens, de winterbandenwissel en dergelijke. We stellen een aantal ideeën voor in een presentatie, met duidelijke voorbeelden en doelen, waaruit het campagne idee wordt gekozen.

Ons team werkt de hele campagne uit en plaatst dit op de nodige platformen om leads te genereren en een succesvolle campagne te garanderen. 

Events

We ondersteunen je bedrijf in het organiseren van events, zowel online als offline. We voorzien je van de gepaste designs om je event te promoten. We maken online events aan op platformen zoals Facebook. We zetten e-mails op om de informatie over je event te verspreiden onder je contacten en leads.

Instagram Marketing

We helpen je bedrijf groeien op Instagram door in te zetten op Instagram Marketing. Hiervoor doen we een hashtag onderzoek om te bepalen welke hashtags je in jouw sector moet gebruiken bij het plaatsen van een post. We voorzien de posts van een gepast design en aantrekkelijke copy zodat jouw bedrijf eruit springt.

Instagram Advertenties

We helpen je bedrijf in de kijker te zetten door het opzetten van Instagram advertenties. We doen een gericht doelgroeponderzoek om te bepalen op wie we de advertenties gaan targeten om het hoogste rendement te halen. We helpen je met het maken van het design hiervoor en de lancering van de advertenties, alsook de opvolging van de resultaten.

LinkedIn Marketing

Om een professioneler publiek aan te spreken werken we ook met LinkedIn. Voor het opzetten van LinkedIn Marketing voor jouw bedrijf doen we een gericht doelgroeponderzoek om te bepalen of LinkedIn een geschikt platform is voor jouw bedrijf. 

We lanceren je bedrijf op LinkedIn door je content te voorzien van de gepaste designs en copy om je te onderscheiden van de rest op het platform. We volgen alles op, en sturen bij waar nodig.

LinkedIn Advertenties

Naast het voeren van marketing op LinkedIn zetten we ook advertenties op op het platform om zo meer bereik te creëren. De advertenties worden voorzien van een gepast design met aantrekkelijke copy, opgevolgd door ons team en bijgestuurd waar nodig.

Email Marketing & Funnel Building

We zetten e-mail campagnes op om snel verschillende acties, boodschappen, en dergelijke te verspreiden over een groot publiek. We zorgen ervoor dat het gehele proces geautomatiseerd is zodat we verder de focus kunnen leggen op funnel building en de interesse van de leads kunnen voeden.

Email Marketing is een belangrijk aspect van marketing. Nog belangrijker is dat het goed wordt ondersteunt door andere markteting technieken, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn marketing.

Videomarketing

Om videomarketing te lanceren komen de ervaren videomakers van ons team video’s opnemen in jouw bedrijf, die we gebruiken op de juiste platformen om jouw bedrijf te promoten. 

Het is ook mogelijk om leuke sociale beelden te creëren met foto’s uit de bestaande database van jouw bedrijf. Deze kunnen we gebruiken op sociale media om een leuke afwisseling te creëren tussen bewegende en stilstaande beelden.

Fotosessies

Je kan bij Tunity terecht voor fotosessies. We komen langs in jouw bedrijf met een fotograaf en nemen foto’s van de nieuwste modellen, de medewerkers en dergelijke. Deze beelden zetten we in voor marketing, advertenties, maar kunnen ook gebruikt worden op je website.

Vacature & employment ondersteuning

Naast marketing, doen we ook aan vacature en employment ondersteuning. Dit wil zeggen dat we ervoor zorgen dat openstaande vacatures gepromoot worden, alsook schrijven we vacatures uit die je op je website en sociale media kanalen kan delen.

YouTube Marketing

Met Youtube Marketing zorgen we ervoor dat jouw bedrijf wordt gepromoot via korte advertenties die getoond worden voor het afspelen van een video op het platform. Hiermee kunnen we het bereik en de naamsbekendheid van jouw merk vergroten.

Landingspagina’s

We zetten landingspagina’s voor op voor jouw bedrijf om een specifieke actie of promotie te ondersteunen en extra in de kijker te zetten. Bij het opzetten van de landingspagina’s zorgen we voor lead automatisatie waarbij de leads meteen worden doorgestuurd naar de sales of integratie in het CRM, of worden weggeschreven in een sheet waar we alles eenvoudig kunnen opvolgen.

Ontdek het voorbeeld hier.

Offline Marketing & ondersteuning

Naast online marketing, ondersteunen we jouw bedrijf ook met offline marketing. We voorzien designs voor flyers, reclameborden en dergelijke. We zorgen ervoor dat deze in lijn liggen met de huisstijl van jouw bedrijf en de manier van communiceren op online platformen.

Digitaal Dashboard

We zetten een digitaal dashboard op voor jouw bedrijf waar je eenvoudig en snel een overzicht krijgt van up-to-date resultaten van de verschillende kanalen.

Maandelijkse rapportage

We sturen je maandelijks een rapportage e-mail met een uitgebreide opvolging van de resultaten van de acties over de verschillende kanalen. Zo krijg je een overzicht van de acties die we ondernomen hebben, de campagnes die we hebben gevoerd en de resultaten die we daarmee bereikt hebben. Alsook vermelden we de next steps voor de komende periode.

Kwartaalpresentatie on site

Elk kwartaal komen we langs in jouw bedrijf met een presentatie om de afgelopen periode te bespreken en te evalueren. Je krijgt een overzicht van de genomen acties, de behaalde resultaten en de geplande acties voor de komende periode. Tijdens deze presentatie kunnen de doelen en KPI’s afgestemd worden met de aankomende acties, en dergelijke.

Interesse in 1 van onze pakketten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulieren?