Digitale transformatie

Heeft jouw bedrijf nood aan een digitale transformatie? Ontdek het met ons!

Een digitale transformatie voor jouw bedrijf?

De afgelopen 15 jaar verscheen het internet in het rijtje van gas, elektriciteit en telefonie. Internet werd een normaliteit waarvan mensen verwachten dat het er gewoon is. De opkomst ervan heeft kansen gecreëerd voor verschillende bedrijven en sectoren. Denk maar aan de Ubers, de AirBNB’s en de Spotify’s van deze wereld. Stuk voor stuk bedrijven die meesurfen op het succes van de digitale revolutie, om daarna een ganse industrie op z’n kop te zetten.

Benieuwd hoe je zélf een digitale revolutie kan ontketenen binnen jouw onderneming? Maak kennis met de grondbeginselen van digitale transformatie.

 

Wat houdt digitale transformatie in?

Er zijn heel wat verschillende definities voor digitale transformatie. Iedere digitale partner zal een andere ingeving geven aan het begrip. Over één ding zijn ze het wel eens: je website aanpassen is geen digitale transformatie. Het kan er een onderdeel van vormen en is waarschijnlijk een digitale vooruitgang, maar het is slechts een begin. Digitale transformatie betekent ook niet per se dat je iedere job moet vervangen door robots of geautomatiseerde processen.

Digitale transformatie is heel simpel gezegd ‘het omarmen van nieuwe, digitale technologieën binnen jouw onderneming’. Of wanneer we dit opsplitsen in meerdere puntjes:

Digitale transformatie vereist dus een holistische aanpak. Een digitale onderneming ondersteunt klanten, medewerkers en leveranciers op een geoptimaliseerde digitale manier.
Wie digitaal transformeert, past in eerste instantie zijn of haar business model aan. Hoe kan je met behulp van nieuwe technologieën inspelen op de veranderende noden van je klanten en de opportuniteiten in je sector?
Digitaal transformeren is het aanpakken van alle pilaren van je onderneming. Niet alleen je branding, je tools of je manier van communiceren verandert. Je moet ook inzetten op employee engagement en digitalisering achter de schermen.
Digitale transformatie gaat over het gebruik van nieuwe technologieën binnen bedrijven en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen.
Een digitaal bedrijf is niet langer een gesloten burcht. Het is een open omgeving die klanten inkijk geeft in wat ze doen.

 

Hoe begin je met digitale transformatie?

 

Net zoals Rome niet op één dag gebouwd is, is jouw digitale transformatie niet op één dag uitgevoerd. Je moet op zoek gaan naar de opportuniteiten in jouw sector en onderneming. Pas wanneer je je digitale meerwaarde écht goed kent, kan je actie ondernemen.

Wij raden onze klanten aan om als volgt te werk te gaan:

  1. Zorg ervoor dat je jouw onderneming eerst en vooral goed kent. Kijk naar processen die vandaag de dag lopen, praat met je klanten én je medewerker, en ga op zoek naar jouw meerwaarde.
  2. Leg de customer journey bloot. Dit doe je aan de hand van een journey map. Het is hierbij belangrijk dat je alle punten aanpakt, hoe minuscuul het touchpoint ook mag lijken. De kleinste details maken het grootste verschil.
  3. Creëer een digitale strategie. Daarin schrijf je alles wat je geleerd hebt, en ga je kijken waar de veranderingen kunnen gebeuren. Creëer een structuur en herbekijk alle digitale processen.
  4. Als laatste ga je ook effectief werken aan jouw digitale oplossing. Dit doe je dankzij een concreet actieplan waarin je beschrijft welke tools en oplossingen nodig zijn om jouw digitale transformatie tot een goed einde te brengen.

Waarom Tunity voor je digitale transformatie?

 
Eigenlijk hebben we het belangrijkste punt van Tunity al aangehaald hierboven. Wij gaan namelijk écht op zoek naar informatie over jouw klanten. Daarvoor bouwden we tools en vergaarden we ontzettend veel data. We connecteren meer dan 3000 datapunten om jouw doelgroep beter te leren kennen. Op die manier kan jij écht gerichte beslissingen nemen.
 
Daarnaast weet Tunity ook als geen ander hoe belangrijk continuïteit in jouw bedrijf is. Daarom zorgen we ervoor dat jouw onderneming kan blijven draaien. Vergelijk het met een schip dat altijd de juiste koers vaart, en soms van richting verandert. Wij zijn de speedboats die het schip voorzien van de juiste oplossingen om te kunnen blijven varen.