De beste SEO-tool in een nieuw jasje: Ubersuggest 2.0

Blog > Technische SEO > De beste SEO-tool in een nieuw jasje: Ubersuggest 2.0

Ubersuggest, de handige SEO-tool van Neil Patel, gaat al vele jaren mee in de SEO-wereld. En ook dit jaar werd de tool in een nieuw jasje gestoken met héél wat nieuwe mogelijkheden. Daar  hebben we lang naar uit gekeken! Waarom de tool de SEO-hemel laat opengaan? Dat ontdek je nu.

Van een simpele interface naar een uitgebreide tool vol mogelijkheden

Ubersuggest begon als onafhankelijke website om bezoekers op een snelle manier te laten zien welke zoekwoorden nuttig zijn om te gebruiken. De tool is een afgeleide van de Google Zoekwoordenplanner (nu geïntegreerd in Google Ads). Ubersuggest wilde op een gemakkelijke en snelle manier zoekwoorden tonen.

Gerelateerd: Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Google Ads.

Ubersuggest eerste versie

Sinds 2017 is de tool geïntegreerd in de website van ondernemer Neil Patel. Hij stelt de tool nog steeds beschikbaar voor iedereen om gratis te gebruiken, maar voegde er al heel wat features aan toe. Het doel?  Nog accurater zoekwoorden vinden die jou helpen in je SEO strategie.

Ubersuggest

Welke mogelijkheden biedt Ubersuggest?

Om je een idee te geven wat deze SEO-tool zo uniek maakt, zetten we even alle voordelen op een rijtje. Hou je vast: het zijn er heel wat!

Kies een regio

Natuurlijk wil je weten hoeveel mensen op jouw zoekwoord zoeken in jouw regio. Met Ubersuggest kies je het land en de taal van jouw keuze. Zo weet je direct hoeveel bezoekers je kunt verwachten als je goed scoort in de zoekmachine.

Regio kiezen Ubersuggest

Filter op zoekvolume, zoekwoorden en meer

Nadat je een zoekwoord en regio hebt bepaald, verzamelt Ubersuggest informatie over dat zoekwoord en geeft de tool suggesties. Per zoekwoord kom je te weten wat het volume is, hoeveel je betaalt per klik (CPC), wanneer je adverteert met dat zoekwoord, én wat de moeilijkheidsgraad is om te adverteren (PD) en organisch te scoren (SD).

Fiets kopen zoekwoorden Ubersuggest

Kijk naar de moeilijkheidsgraad voor betalend en organisch zoekverkeer

Je wilt natuurlijk op voorhand weten hoeveel concurrentie je hebt per zoekwoord. Vroeger had Ubersuggest een concurrentievergelijking. Dit was een complex gegeven waarbij je moeilijk kon bepalen of de concurrentiestrijd groot was.

Ubersuggest 2.0 heeft de concurrentievergelijking verwijderd. Het heeft plaatsgemaakt voor PD (Paid difficulty) en SD (SEO difficulty). Op een schaal van 1 tot 100 weet je hoe gemakkelijk je bezoekers kunt bereiken met een zoekwoord.

In ons voorbeeld van ‘Fiets kopen’ is de concurrentie groter wanneer we adverteren (PD = 100/100) dan wanneer we organisch willen scoren (SD = 50/100). Ubersuggest geeft zelf in de gele kleur aan dat het relatief moeilijk is om snel te ranken met dit zoekwoord.

Zoek uit wie rankt op een bepaald zoekwoord

Een leuke toevoeging van de tool is dat je een lijstje van websites krijgt die ranken op bepaalde zoekwoorden. Neil Patel geeft zelf bovenaan een suggestie hoe moeilijk het is om organisch- en betalend te scoren op een bepaald zoekwoord.

Fiets kopen posities Ubersuggest

Per zoekresultaat kom je ook te weten hoeveel bezoekers via een zoekwoord binnenkomen, hoeveel keren de webpagina al gedeeld is op social media en wat de domeinscore van de website is. Deze score op 100 duidt aan hoe autoritair een website is. Zo zie je bijvoorbeeld dat Bol.com in dit lijstje de hoogste autoriteit heeft.

GERELATEERD: 10 SEO-tools die onmisbaar zijn in elke SEO-strategie

The best is yet to come

Zoals elke tool wil ook Ubersuggest 2.0 vooruit. Neil Patel is één van de meest vooruitstrevende ondernemers op het vlak van SEO en daarom kan hij natuurlijk niet achterblijven en wil hij zijn tool constant innoveren. Volgende features wil hij de komende maanden uitbrengen:

  • Een overzicht van het verkeer dat een website binnenkrijgt en hoeveel het bedrijf betaald voor advertenties.Ubersuggest overview
  • De best scorende pagina’s van een bepaalde website met de hoeveelheid verkeer per pagina en op hoeveel zoekwoorden elke pagina rankt.Top traffic pagina's
  • Een overzicht van de meest populaire blogartikels per zoekwoord.

Ubersuggest content ideeën

Ubersuggest 2.0 is nu al veruit de beste zoekwoordentool ter wereld, maar het is nog lang niet gedaan. En het beste van allemaal? De tool is en blijft helemaal gratis!

Wil je als bedrijf blijven groeien in de zoekresultaten?

Leer ons vrijblijvend kennen tijdens een gesprek en ontdek de resultaten die Tunity heeft neergezet.

Similar Posts