juli 11, 2024

Waarom WordPress het beste CMS is voor jouw website

Bij Tunity geloven we sterk in de kracht van WordPress voor het bouwen en beheren van websites, van eenvoudige statische websites tot uitgebreide technische webshops. In deze blog ontdek je waarom wij kiezen voor WordPress als ons go-to Content Management Systeem (CMS) en hoe dit jouw bedrijf kan helpen groeien. Of je nu een startende ondernemer bent of een doorgewinterde marketeer, WordPress is the way to go voor je online aanwezigheid! Lees verder en ontdek hoe je met WordPress eenvoudig, flexibel en efficiënt een website kunt beheren en uitbreiden.

Wat is WordPress?

WordPress is een open-source CMS dat wereldwijd wordt gebruikt door miljoenen websites. Het stelt je in staat om eenvoudig websites te bouwen en te beheren, zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Een CMS, oftewel Content Management Systeem, is een softwaretoepassing die je helpt bij het creëren, beheren en wijzigen van digitale content. Met een marktaandeel van meer dan 40% van alle websites wereldwijd, is WordPress de onbetwiste marktleider. Dit bewijst niet alleen zijn populariteit, maar ook zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Waarom werken wij met WordPress CMS?

Gebruiksvriendelijk beheer

Bij Tunity zijn we enorm fan van het gebruiksvriendelijke beheer van WordPress. Het intuïtieve dashboard maakt het voor onze marketeers én onze klanten mogelijk om een website zelfstandig te beheren zonder technische kennis. Hierdoor kun je eenvoudig content toevoegen, aanpassen en beheren, wat essentieel is voor het up-to-date houden van je site.

Met onze aanpak kun je dus zonder technische hulp nieuwe pagina’s ontwikkelen en bestaande inhoud aanpassen. Dit terwijl de visuele en functionele consistentie van de website gewaarborgd blijft, wat voor een naadloze gebruikerservaring zorgt.

Flexibele uitbreidingsmogelijkheden

Met duizenden beschikbare plug-ins kan een WordPress-website eenvoudig uitgebreid of aangepast worden aan veranderende behoeften en trends. Dit betekent dat je website altijd kan meegroeien met je bedrijf, wat voor ons als agency een cruciaal voordeel is.

Op maat gemaakte gebruikerservaring

Wij configureren WordPress CMS specifiek naar jouw behoeften. Met volledige afscherming per gebruikersniveau zorgen we ervoor dat elke gebruiker alleen toegang heeft tot de voor hen relevante onderdelen. Dit maakt het beheer niet alleen eenvoudiger, maar ook een stuk efficiënter. Iedereen blij! 😉

Gespecialiseerde content types

Met Advanced Custom Fields (ACF) Pro creëren we specifieke post types voor elk type content. Dit maakt het beheren van bijvoorbeeld nieuwsberichten, blogberichten, opleidingen en evenementen overzichtelijker en efficiënter. Zo kunnen we jouw content precies vormgeven zoals jij dat wilt!

De kern van ons werk ligt in de ontwikkeling van alle benodigde post types en herbruikbare blokken. Dit maakt content creëren en beheren een fluitje van een cent!

Consistente pagina-ontwikkeling met herbruikbare ontwerpblokken

Voor een efficiënte pagina-ontwikkeling maken we gebruik van herbruikbare ontwerpblokken. Dit stelt je in staat om consistentie in het ontwerp te behouden, terwijl je gemakkelijk nieuwe pagina’s creëert. Hierdoor kunnen we snel en efficiënt werken, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Je website meteen marketing ready

WordPress is niet alleen handig voor ontwikkelaars, maar ook voor marketeers. Met diverse plug-ins voor SEO, analytics en social media integratie, kun je je marketinginspanningen eenvoudig beheren en optimaliseren. Landingspagina’s en campagnes opzetten gaat razendsnel, zonder technische hobbels. Het marketingteam blijft zo flexibel en snel, klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Voordelen van WordPress t.o.v. custom code

Een van de grootste voordelen van WordPress vergeleken met een volledig op maat gecodeerde website is de toegankelijkheid. Onze klanten en marketeers kunnen zelfstandig aan de slag met het aanpassen en beheren van de site. Dankzij de enorme community blijft WordPress altijd up-to-date met de nieuwste trends en beveiligingsupdates. Dit betekent dat je site altijd actueel is zonder dat je telkens diep-technische aanpassingen hoeft door te voeren, wat vooral belangrijk is voor marketing.

Template website vs. custom design

Met WordPress hebben we toegang tot een uitgebreide bibliotheek van bestaande designs. Dit zorgt ervoor dat we kunnen starten met een bestaand design, wat de totale kosten van een nieuwe website kan beperken. Dit is vooral interessant voor klanten met een beperkt budget.

Tegelijkertijd biedt WordPress de flexibiliteit om volledig op maat gemaakte designs te integreren. Hierdoor kun je unieke, op maat gemaakte websites ontwikkelen zonder in te boeten aan creativiteit of functionaliteit.

E-commerce mogelijkheden

Een van de sterke punten van WordPress is de mogelijkheid om uit te breiden naar e-commerce met WooCommerce integratie. Dit betekent dat je website moeiteloos kan meegroeien met je bedrijf, zonder dat je ooit te horen krijgt dat een upgrade naar een webshop niet meer mogelijk is. WooCommerce is naadloos te integreren, waardoor je eenvoudig producten kunt verkopen en je klanten een soepele winkelervaring kunt bieden. Geen beperkingen, alleen maar mogelijkheden!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over hoe WordPress jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om je verder te helpen!

Volgende