Ken jij JUL al? Bekijk het als een nieuwe vriend. Iemand waarmee je kan babbelen en waarbij je je thuis voelt. Want dat is het eigenlijk ook: JUL heeft alles te maken met connectie. Als coworking én -housing place is het de plek bij uitstek om jouw business als jonge ondernemer op te starten en uit te bouwen. Om je netwerk uit te breiden en je (tijdelijk) te settelen. In het gloednieuwe pand in Geel vind je kantoren, flexdesks, meeting rooms én woonunits. Een ecologische plek om te werken en te ontspannen, ook in het clubhouse. Een sublieme plek, waar Tunity maar al te graag voor de nodige beweging zorgt.

DE NODEN

Let's boost this local business community

Julius Moortgat, de bezieler van JUL, liep al een hele tijd rond met een droom. Een serieuze droom, dat kun je wel zeggen. Dat betekent dat dit idee geen project was van weken of maanden, maar van jaren. En dat betekent ook dat er een tijdje geleden een of andere pandemie en een oorlog heel wat roet in ‘t eten kwamen gooien. Het werd dan ook een project dat niet zonder slag of stoot verliep. Na heel wat vertragingen, wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen was het eind 2022 eindelijk zo ver: de opening van JUL kon eindelijk gepland worden. Yes, we can!

Om optimaal gebruik te maken van het lokale netwerk ging Julius op zoek naar een lokale partner om het coworking en housing initiatief door te laten breken. Eentje met een jonge, flexibele dynamiek en intens gepassioneerde medewerkers. Guess who? Ons team ging meteen aan de slag met een recruitment traject, dat uitgroeide tot een verhaal van lokale brand awareness, lead generation en event ondersteuning.

Julius
ONS TRAJECT

De bewustwording van een solide concept

Al snel werd duidelijk dat flexibiliteit cruciaal zou zijn. Ondanks de vele vertragingen en abrupte wijzigingen in een onzekere wereld, slaagden we erin om kort op de bal te spelen. Door de correcte voorbereiding en consistente communicatie was ons complete team klaar om aan de slag te gaan wanneer dat eindelijk kon.

Omdat JUL een gloednieuw concept was, begonnen we dan ook van 0. Julius had een duidelijke visie en zocht een partner om die vorm te geven. Omdat Tunity een team is van experten op elk vlak, konden wij soelaas bieden. Alle social kanalen en e-mailmarketingflows werden geboren en meteen klaargestoomd voor een eerste campagne, volledig gericht op lokale brand awareness. Met gerichte advertenties, via social media en aan de hand van SEA, spraken we Kempense ondernemers en bedrijven aan. Nieuwsgierigheid opwekken en gedachten prikkelen met een vernieuwend en duurzaam idee. 

De strategische kant van community building

De impact van de pandemie werd kleiner en de kracht van ons werk steeds groter. Stilaan naderden we het moment van de waarheid: de grote opening van JUL. Tijd om te starten met concrete acties. Als eerste op de agenda? Een feestelijk evenement om de business community in Geel en ver daarbuiten te verwonderen.

Nee, Tunity is inderdaad geen eventorganisator. We zijn wel een partner. Dat betekent dat we alles in handen nemen. We zorgden er mede voor dat de opening van het gloednieuwe pand tot in de puntjes werd voorbereid. Met bijna wekelijkse meetings hielden we elkaar op de hoogte van het proces, streepten we heel wat to-do’s van ons lijstje en werden we steeds opnieuw blij van de mooie vooruitgang. 

Zo zorgden we bijvoorbeeld voor het ontwerp van de flyers en uitnodigingen die we online en offline naar lokale bedrijven verzonden. We designden eigen JUL-mokken, schreven de pers aan, zorgden voor online advertenties en genereerden nog meer inschrijvingen voor het event. Ondernemers die zich eerder al hadden ingeschreven kregen een uitnodiging en een reminder, net zoals de mensen die nu pas inklikten in het verhaal. 

Dat deden we natuurlijk niet zomaar. Om te weten wie we exact moesten aanspreken, in welke tone of voice en met welke USP’s, organiseerden we een mini-strategie. We namen de markt onder de loep en keken naar concurrentie, de lokale omgeving en de noden van de doelgroepen. Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat de housing faciliteiten vooral belangrijk zijn voor grotere ondernemingen, terwijl de kantoren voornamelijk op zoek gaan naar jongere, opstartende ondernemingen als bewoners.

Een zee aan opportuniteiten

Dat het evenement geslaagd was, kun je wel stellen. Het enthousiaste, nieuwsgierige publiek snoepte van zoveel meer dan enkel de lekkere catering. Ze konden eindelijk dit mooie pand volledig ontdekken, vanbinnen en vanbuiten. Er ontstond verbazing over het unieke ontwerp en de duurzaamheid van het nieuwe gebouw. Het regende complimentjes en opportuniteiten, waar Julius alleen maar nóg blijer van kon worden. Ook journalisten brachten JUL een bezoek. Wanneer ook zij vol bewondering de appartementen bezochten wisten we het zeker: deze plek is echt de moeite waard. Trots op het resultaat en onze fijne samenwerking! 

DE TOEKOMST

Klaar voor duurzame connecties

En nu de opening officieel achter de rug is, creëren we connectie. We stimuleren het lokale netwerk van ondernemers om dit prachtige, ecologische project ten volle te benutten en de enorme voordelen van coworking en housing te ontdekken. Het gezellige clubhouse, de bruisende werkplekken en prachtige appartementen zijn helemaal klaargestoomd om bewoond te worden. En wij zijn klaar om JUL en de stad Geel nog sterker op de kaart te zetten als een groeiende bedrijfsomgeving.