Bouwbedrijf Stessens is een toonaangevende speler in bouwend Vlaanderen. Met meer dan 45 jaar ervaring op de teller bouwt en verbouwt dit bedrijf op een hoogwaardige, duurzame én energiezuinige manier. Stessens weet wat haar klanten écht bezighoudt. Daarom koos het voor een nieuwe start op digitaal gebied. 

We bouwden aan een kwalitatieve totaalervaring in het bouwproces, met vooruitstrevende methodes en een op maat gemaakte tool: een ijzersterk ERP-systeem, volledig automatisch en beheerbaar. In mensentaal: een platform waar informatie gedurende het volledige bouwtraject wordt samengebracht, van de verschillende afdelingen. Dit was na het vernieuwen van de strategie en website een logische volgende stap binnen onze samenwerking.

DE NODEN

De berg handgeschreven dossiers voorgoed opbergen

Vooruitstrevend, toonaangevend en ontzorgend: de kernwaarden van Stessens spreken voor zich. Geen wonder dat dit bouwbedrijf op zoek ging naar een partner om het digitale aspect verder uit te bouwen.

Stessens had nood aan een overzichtelijk systeem waarbij belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen wordt samengebracht gedurende het hele bouwtraject. Van het adviesgesprek tot de afwerking van de woning. Een beheerbaar automatisch systeem, zodat de papieren dossiers voorgoed opgeborgen konden worden. 

Daar komt Tunity in het spel! We ontworpen een volledig softwarepakket op maat van Stessens.

Voorbeeld ERP-systeem
ONS TRAJECT

Een ijzersterk ERP op maat van Stessens

Tijd voor een volledig softwarepakket op maat, een ERP dat exact biedt wat Stessens nodig heeft: een platform om het volledige team in harmonie te laten werken gedurende het volledige bouwtraject.

Eerst en vooral moesten we duidelijk weten wat de noden zijn, zodat we hierop kunnen inspelen. De volledige workflow van Stessens werd in kaart gebracht, geïmplementeerd en gedigitaliseerd. Weliswaar zonder in te boeten aan de persoonlijke aanpak waaraan veel belang wordt gehecht. 

Een automatisch én beheerbaar ERP is het resultaat van een intensief proces. 

Case Stessens: voordelen van het ERP-proces

De planningstool, het belangrijkste onderdeel voor Stessens, verwerkt alle nodige informatie binnen het bouwtraject: van bouwaanvragen tot -attesten tot binnenhuisafwerking. Elke lead krijgt een persoonlijk account en kan op die manier makkelijk opgevolgd worden door de Stessens-verantwoordelijke. En de aanpasbare sjablonen maakten de digitale overstap toch ongecompliceerd voor de werknemers.

Voorbeeld account van ERP-systeem
Voorbeeld account van ERP-systeem

Het resultaat van het nieuwe ERP? Een efficiënter (bouw)traject bij Stessens. De werknemers besparen niet alleen heel wat tijd, ze namen ook voorgoed afscheid van de menselijke foutjes die af en toe in de planning slopen. Minder administratief werk en een reductie in miscommunicatie brengen ook een betere samenwerking met zich mee. Alleen maar voordelen dus! 

Vrouw bekijkt het ERP-systeem
DE TOEKOMST

Bouwen in vertrouwen

Dankzij dit volledig op maat gemaakte softwarepakket kan Stessens nu maximaal voldoen aan de wensen van de eindklant. 

Daarnaast zorgen ook de gloednieuwe website en marketing voor het vereenvoudigen van de funnel, en leggen ze de focus op conversie en uniformiteit over het volledige proces.

Één ding is zeker: Stessens is nog sterker in datgene waar ze écht in uitblinken: bouwen met vertrouwen.