Van metser tot ploegbaas en werfleider tot bouwadviseur: bij bouwbedrijf Stessens zijn ze nog op zoek naar een aantal ervaren vakmannen. En welke manier is er beter om die vacatures op een spectaculaire manier in de kijker te zetten dan met een video én Thibau Nys in de hoofdrol? Juist, geen enkele! Zo werden videovacatures the next big thing voor onze klant in de bouwsector.

DE NODEN

The next big thing

Vacatures, het internet staat er vol mee, maar welke trekken nu echt de aandacht? En hoe springt jouw vacature er nu écht bovenuit? Door een overload aan vacatures is het voor veel bedrijven moeilijk om de geschikte profielen te vinden. Dit was ook het geval voor bouwbedrijf Stessens. 

Als steeds groeiend en evoluerend bouwbedrijf met meer dan 47 jaar in de sector waren ze op zoek naar een aantal ervaren vakmannen. Omdat de zoektocht moeizaam verliep, was het tijd om hun vacatures kracht bij te zetten. Dat deden ze door middel van videovacatures met niemand minder dan hun trouwe supporter Thibau Nys in de hoofdrol.

ONS TRAJECT

Van idee tot realisatie

Het idee was er dus al. Nu was het tijd om het concept verder uit te denken en uit te werken, te beginnen met het scenario en het script. Om daaraan te kunnen starten, moesten we in kaart brengen welke openstaande vacatures ze nu juist hadden en welke we daarvan zouden uitlichten. Metsers, ploegbazen, projectleiders en dienders waren op dat moment wat Stessens zocht!

Eens we dat wisten, konden we beginnen na te denken hoe we dit in beeld zouden willen brengen. Op een ludieke manier, maar toch professioneel en met een blik op de werking van het bedrijf. Daarnaast konden we ook veldrijder Thibau Nys inschakelen als we hulp nodig hadden. Blijkt dat hij naast fietsen ook een knap staaltje kan acteren!

Met een scenario in ons hoofd schreven we het script uit. De video moest de vacatures kort in beeld brengen, de werking van het bedrijf en de vakmannen op een werf laten zien en vooral de aandacht trekken. Kort, maar krachtig dus. 

Als locatie kozen we voor een werf in opbouw bij een van de klanten van Stessens. De perfecte setting om te tonen hoe het eraan toegaat op een werf! Met een camera in de hand, de werkmannen als onze acteurs en Thibau op zijn fiets filmden we de verschillende scènes in een ruime voormiddag. Het verborgen acteertalent van iedereen zorgde voor vlotte opnames, en niet onbelangrijk, een knap resultaat!

De monteur reeg de losse shots aan elkaar, voegde de nodige effecten toe, koos een passend achtergrondmuziekje et voilà: de videovacature voor Stessens was klaar. Het resultaat? Kijk zelf maar even mee!

Daarnaast hadden we ook nog enkele korte, specifiekere video’s nodig voor in de advertenties. Zo konden we gericht adverteren naar de juiste doelgroep met de juiste vacature!

DE TOEKOMST

De kracht van video

Nu ze bij Stessens opvallen met hun unieke vacatures lopen de aanmeldingen binnen en kunnen ze hun team vergroten met ervaren vakmannen. Of ze in de toekomst nog video zullen inzetten? Jazeker! Met zo’n topacteur als Thibau Nys voor de camera – of op de fiets – is een knap resultaat verzekerd, en de kracht van video valt niet te ontkennen.