december 14, 2022

Trappist Tribute, zoveel meer dan bier.

Twee boezemvrienden, Kenny en Koen, hebben een gezamenlijke passie voor trappistenbier. Ze sloegen de handen in elkaar en startten het bedrijf ‘YOURBEEREXPERIENCE’ op, een overkoepeling voor de webshop Trappist Tribute en het trappistencafé de Kloostergang.

Tunity mocht een volledige website én webshop uitwerken, maar er was een vereiste: het oorspronkelijke CRM-systeem ‘Odoo’ moest in de nieuwe websites werkzaam zijn…

DE NODEN

A story to taste

Online waren ze al, maar er was niet genoeg plaats op de huidige website om zowel het trappistenbier als het trappistencafé uit te lichten. Daarnaast was de nood ook hoog om een technische partner te vinden die een sterke automatisatie kon leggen tussen hun verschillende systemen. (WordPress, WooCommerce, Odoo & ShopWeDo). 

De tijd was rijp om daar verandering in te brengen.

Tribute

DE UITDAGING

The challenge 

Van één website naar twee aparte sites gaan en het huidige CRM-systeem behouden dat feilloos integreert met hun nieuwe webshop. Dat en het feit dat de nieuwe webshop stressloos moest beheerd kunnen worden door de klant zorgde er voor dat de uitdaging hoog lag!

Tribute Trappist Schermen

ONS TRAJECT

(S)tap voor (s)tap

Stap 1: Orde in de zaak

Voorbereiding is key. We gingen aan de slag met een volledige mindmap om alle producten, noden en doelstellingen in kaart te brengen en deze onder de juiste categorie te plaatsen. De twee websites werden uit elkaar gehaald en professioneel uitgewerkt.

Stap 2: Kloostergang website

De website werd opgezet en volledig losgetrokken. Hierdoor krijgt het trappistencafé de juiste doelgroep en zorgen we voor een heel duidelijke messaging.

Stap 3: De gulden driehoek als succes van het bedrijf

De webshop werd opgebouwd en gelanceerd. Dit met een volledige integratie en connectie tussen de 3 systemen. (WooCommerce + Odoo + ShopWeDo.

Stap 4: Knallen maar!

Na al het harde werk kon de website en webshop live. Klaar voor het publiek om hier van te genieten. 

Tribute Tunity Odoo WooCommerce ShopWeDo

Een passie die verder gaat dan bier.

BOOST IN SALES

E-mailmarketing zet de

puntjes op de i

Een website of webshop bouwen is 1 ding, er voor zorgen dat je de lancering er van niet mist is een heel ander paar mouwen. Samen met de klant werkten we aan een sterke e-mailcampagne en begeleiden we hen doorheen de verschillende mogelijkheden en systemen. 

Ook de integratie van contactgegevens naar hun e-mailsysteem werd voorzien. 

Trappisten Tribute Box

DE TOEKOMST

Tribute goes international

Met de juiste partner kan je veel bereiken. Dat wisten ook de heren van Tribute. Daarom zorgden Tunity er voor dat hun site en webshop volledig klaar was voor internationalisering. Frans, Nederlands & Duits werd probleemloos geïntegreerd zodat de toekomst er rooskleurig uitziet. Vooral die laatste is een zeer succesvolle zet want 25% van de sales is afkomstig uit Duitsland. Maar daar stoppen we zeker niet bij. Tribute is klaar om de wereld te veroveren!

Cheers.