Wat Tinder, Netflix en marketing met elkaar te maken hebben? Dat leerden wij de studenten van UCLL tijdens onze home made interactieve workshops en opleidingsdagen. Zo gaven wij mee vorm aan de nieuwe opleiding ‘postgraduaat digital marketing’.

DE NODEN

Educatieve bouwstenen voor digitale marketeers

Digitalisering is alomtegenwoordig. En dat gaat verder dan pure technologie, ICT of the Internet of Things. Onze hele samenleving ademt digitale toepassingen en artificiële intelligentie, tot in de meest niche sector. 

Het is een opportuniteit, en dat wordt ook in de bedrijfswereld opgepikt. Zowel bij grote mastodonten als de kleinere KMO. Een proces dat loutere digitale tools overstijgt en alles te maken heeft met innovatie en cultuur. Laat dat nu net twee ultieme ingrediënten zijn van het onderwijs. Als hogeschool voor ‘moving minds’ is een opleiding in dit vakgebied dan ook cruciaal.

Opleidingshoofd Kutlu Tuna kwam bij ons met de vraag om als digitale experts de opleiding ‘Postgraduaat Digital Marketing’ mee vorm te geven. De bouwstenen leggen aan een toekomstgericht verhaal waarmee zowel jonge ondernemers als ervaren werknemers een optimale kick-start krijgen in onze comfortzone. 

ONS TRAJECT

Premium content voor interactieve vorming

De heilige drievuldigheid: strategie, marketing & sales

And so we did! We stelden een intern projectteam samen om de ins en outs van de toekomstige opleiding te leren kennen én vorm te geven. Onze strategische expert, Luca Cardella, beet de spits af. Uiteraard, want geen enkel digitaal traject heeft zin als je je bedrijf, de markt en de noden van je eindconsument niet vanbinnen en vanbuiten kent. Fabio,  CEO en technical automation en sales expert werd als tweede lid van het team. Ook Kenny, marketing manager bij Tunity, kon zijn enthousiasme niet bedwingen. Zijn kennis als ervaren marketeer en ondernemer werden onmisbaar in het volledige traject. Topteam? Check! 

De proef op de som

We zouden Tunity niet zijn als we ook niet zelf woord bij daad zouden voeren. Ook ons team werd onderdeel van de opleiding. Om alle leerlingen de beste kennis mee te geven beslisten we om ook zelf mee in het opleidingstraject te springen met gerichte workshops.

“We hebben specifieke vakgebieden gekozen die zeker aan bod moesten komen om de studenten een zo compleet mogelijke marketing kennis mee te geven”, zegt Kenny. “Drie cruciale onderwerpen waarin wij het verschil maken stonden bovenaan ons lijstje.”

Zelf creëerde Kenny een interactieve workshop waarin dedicated lead generation en funnel building centraal staan. Luca besprak tijdens zijn sessie het belang van een holistische aanpak in je digitale marketing strategie. Fabio volgde op met een praktijkgerichte les die je klaarstoomt om direct aan de slag te gaan. Hij sprak over HubSpot als sales en marketing automation tool, en hoe je het integreert in jouw bedrijfsprocessen. 

DE TOEKOMST

Moving minds & future marketing experts

Je ziet het niet, maar we glunderen als we zeggen dat we enorm trots zijn om hier deel uit van te maken. Dit project en deze opleiding opent de deuren voor zoveel gepassioneerde experts en toekomstige ondernemers om nog meer te doen met hun digitale plannen. Wij zijn er dan ook, every step along the way, om al die enthousiastelingen blijvend te ondersteunen. En die spraakmakende lessen in overvolle aula’s? Die smaken zeker en vast naar meer.