Hi! Ik ben Anouk, studente Digital Marketing aan de AP-hogeschool in Antwerpen. Na drie jaar hard studeren, moet ik enkel nog slagen voor mijn stage om mijn studie Bedrijfsmanagement – Digital Marketing af te ronden. Dus startte ik in september met mijn stage bij Tunity.

Zoektocht naar...

Voor mij was het al snel duidelijk dat ik stage wilde lopen in een digital agency, maar wel in de buurt. Ik pendel al 3 jaar met de trein tussen Olen en Antwerpen, en dat was ik wat beu. Dus ben ik beginnen te zoeken naar digitalemarketingbedrijven in de regio Geel – Westerlo – Herentals en had ik al snel een lijst opgesteld. Een voor een heb ik de bedrijven op mijn lijstje een mailtje gestuurd en verrassend genoeg kwam daar, van bijna allemaal, reactie op!

Een heleboel gesprekken later kwam ik uiteindelijk bij Tunity uit. In vorige stagegesprekken was het bedrijf al een aantal keer ter sprake gekomen en trokken ze grote ogen toen ik vertelde dat ik ook bij Tunity een afspraak had. Dat maakte mij extra nieuwsgierig natuurlijk, waardoor ik met een hele hoop zenuwen, maar vol goede moed op gesprek ging bij Tunity.

Na een warm onthaal was ik al meteen op mijn gemak en ook het gesprek was alleen maar positief! Bij Tunity had ik meteen het gevoel dat ik op mijn plaats zat en dat ik hier kans kreeg om te groeien en vooral om te leren, want met alleen theorie kom je nergens. Dat goed gevoel is ook wel belangrijk aangezien je 16 weken bij dit bedrijf gaat werken. Dat is lang als je niet op de juiste plaats zit!

Het positieve gevoel bleek wederzijds te zijn, want na een paar dagen kreeg ik het verlossende mailtje dat ik aan de slag mocht als stagiaire!

GIF Anouk

Nu zijn we 6 weken verder en heb ik al ontzettend veel geleerd. Ik ben deel van het team, niet zomaar de stagiaire die koffie gaat halen en kopietjes maakt. Ik mag ook echt taken uitwerken voor klanten. Het geeft ontzettend veel voldoening als je ziet dat iets wat je zelf gemaakt of geschreven hebt, ook echt gebruikt wordt voor de klant én het goede resultaten oplevert. 

“Als er iets niet lukt, zal ik wel een manier zoeken waarop het wél lukt.”

Het is niet altijd even makkelijk geweest en ik heb de eerste dagen mijn weg moeten vinden, maar ik kom er wel. Na de wekelijkse marketingmeetings bijvoorbeeld, heb ik wel al even een momentje gehad dat ik dacht van: “Sh*t, wat doe ik hier eigenlijk? Ik heb de helft niet eens begrepen.”

De volgende dag was dat gelukkig alweer vergeten en was ik blij dat ik er weer vol tegenaan kon gaan en nieuwe uitdagingen voorgeschoteld kreeg! Ik ben geen opgever. Als er iets niet lukt, zal ik wel een manier zoeken waarop het wél lukt. Dit is dan niet altijd de juiste manier, maar het is mijn manier en die werkt ook.

Niet zomaar ‘de stagiaire’

Dat ik hier niet zomaar ‘de stagiaire’ ben, is duidelijk. Om mijn eerste 3 weken bij Tunity af te ronden, mocht ik al mee presenteren tijdens Breakfast For Champions! Dat is het moment waarop we even de tijd nemen om te vertellen waar we trots zijn, wat we bijgeleerd hebben en waar we een pijnpunt aanhalen. Fabio en Luca waren enorm enthousiast dat ik, als stagiaire, ook wou presenteren.

Tijdens mijn presentatie kon ik, aan heel het team, vertellen wat ik al allemaal geleerd heb en wat ik super leuk vond om uit te voeren. En natuurlijk ook mijn appreciatie uiten naar iedereen die elke dag klaarstaat om mij te helpen groeien.

De lovende woorden kwamen uit beide richtingen. Zo zei Kenny bijvoorbeeld dat het een belediging was om mij ‘stagiaire’ te noemen en dat geeft nog meer motivatie om elke dag mijn uiterste best te doen en mij de volle 100 procent te geven. 

Zo gelukkig als kind in snoepwinkel

Ik kan oprecht zeggen dat ik elke dag met plezier naar mijn stage kom. Ik ben omringd door fantastisch enthousiaste en getalenteerde mensen die altijd klaar staan om te helpen en ik leer elke dag wel iets bij. Ik hoop in de komende weken nog meer bij te leren en een echte digital marketeer te worden die alles kan realiseren voor de klant. Ik ben er zeker van dat ik daarvoor bij Tunity op de juiste plaats zit!

Fruitmand

Bij Tunity houdt niets of niemand mij tegen om te groeien en ook mijn eigen input te geven. Er wordt geluisterd naar wat ik te zeggen heb, naar mijn ideeën en dat motiveert enorm! Mijn altijd vrolijke, gemotiveerde en creatieve ik kan hier haar gang gaan en ik kan en mag bewijzen wat ik in mijn mars heb.

In januari wandel ik hier zelfverzekerd naar buiten met een goed gevulde rugzak aan ervaring en motivatie om aan het echte werkleven te starten, en wie weet is dat zelfs bij Tunity!*

*Update 01/09/’21: ondertussen werkt Anouk al bijna twee jaar bij Tunity!

“You get what you work for, not what you wish for.”