Fundamentele skills die je als leidinggevende nodig hebt om je bedrijf consistent te laten groeien

Blog > Digitale Transformatie > Fundamentele skills die je als leidinggevende nodig hebt om je bedrijf consistent te laten groeien

Onderzoek bij de beste CEO’s van de wereld toont aan dat niet elke leider zomaar grote successen boekt, gewoon omdat ze aan de top van een sterke onderneming staan. De kracht van je onderneming wordt gevoed door de capaciteiten van de leider. Die heeft dan ook een aantal fundamentele skills nodig.

1. Het vermogen om mensen met verschillende achtergronden, voorkeuren en persoonlijkheden te verenigen rond één uitdagende visie.

2. Een sterk strategisch inzicht voor de manier waarop je die visie kunt verwezenlijken, door keuzes te maken over wat je best wél doet, maar ook over wat je zeker niet mag doen.

3. De kunst om talent aan te trekken en te ontwikkelen om die strategie op een efficiënte manier te implementeren.

4. Het vermogen om blijvend te focussen op resultaten in de context van die strategie.

5. De focus om aanhoudende innovatie te creëren én te stimuleren, om zo de visie en strategie te heruitvinden wanneer dat nodig zou zijn.

6. De kracht om zichzelf te leiden, en dus ook op zo’n manier te ontwikkelen zodat hij of zij ook anderen kan leiden om de visie en strategie uit te dragen in de praktijk.

 

Wil je meer leren over exponentiële groei in een tijdperk van digitale afleiding? Business 2020, geschreven door Luca Cardella, is een exclusief boek dat je begeleidt door de verschillende fases van ondernemen, processen, innovaties, transformaties en consolidaties. Bestel een fysiek exemplaar of download het E-book.

 

 

Similar Posts