Hey! Mijn naam is Yanne, studente Digital Media Manager (Communicatiemanagement) van de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Mijn stage bij Tunity is de laatste stap richting mijn diploma. Het is echt ongelofelijk spannend! Het lijkt alsof ik nog maar net begonnen ben aan de opleiding, maar de “echte” wereld komt steeds dichterbij.

The perfect match

Het was de afgelopen maanden een ongewone studieperiode. Het laatste jaar, zeg maar! Ik snakte naar een andere setting dan de virtuele schoolbanken. Stage kwam dus geen seconde te vroeg. Na heel wat opzoekwerk en gesprekken met mijn stagementor had ik eindelijk mijn topfavoriet gevonden: Tunity!

  • Een digital agency met afwisseling in klanten en taken.
  • Een uitstekende leerschool!
  • Een gezellige plek dicht bij huis.

Mijn besluit stond vast. Ik zou er alles aan doen om bij Tunity stage te lopen. Al had ik natuurlijk wel een back-upplan achter de hand.

– “Hope for the best, expect the worst”, right?

Enkele telefoontjes en mailtjes later mocht ik met Miguel een online kennismakingsgesprek doen. Miguel begon te praten over Tunity en mijn enthousiasme werd enkel maar groter! Na het gesprek kreeg ik een taak en kon ik laten zien wat ik in mijn mars had. Ik wilde de taak zo snel mogelijk insturen zodat ik even snel een reactie terug had. Tot in de late uurtjes werkte ik door. Met een klein hartje en nog kleinere oogjes verzond ik de taak. 

Twee dagen later kreeg ik te horen dat ik op gesprek mocht bij de CEO. Ik was onder de indruk. Nee! Onder de indruk is een understatement. Ik had erop gehoopt, maar niet verwacht dat ik zo snel op gesprek mocht gaan en dan nog wel met de CEO van Tunity, Fabio Romagnoli. 

Vol zenuwen reed ik naar de Kleinhoefstraat in Geel, en had ik mijn finale sollicitatiegesprek met Fabio, Miguel en Kenny. Drie topkerels die allemaal even enthousiast waren over mijn huidige studies. 

En als kersverse papa’s waren ze ook erg nieuwsgierig naar het feit dat ik een jaartje vroedkunde gestudeerd had (iets totaal anders dan Communicatiemanagement, I know).

Als ik nog eens een babybadje wou geven of een pamper wou verversen, mocht ik zeker langs komen.

YES! Babybadjes en pampers zijn niet het enige waarvoor ik mag terug komen. Ik mag 15 weken stage lopen bij Tunity!

Ready? Set. Go!

Op 15 februari 2021 startte ik mijn stage bij Tunity. En nu? We zijn nu exact 27 dagen verder en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. 

Ik werd warm ontvangen met ballonnen en slingers en was meteen onder de indruk van Tunity in het algemeen. Allemaal jonge mensen met een passie voor digitale marketing, net zoals ik. 

Ik wist van in het begin dat ik veel zou bijleren. En dat Miguel niet overdreven had tijdens ons eerste gesprek: “Een stage bij Tunity is keihard werken.” 

Mijn Trello-bord vol taken stond al op me te wachten.

– Heel eerlijk? Mijn zenuwen werden nog groter! Dit moet op 15 weken af?!

De eerste dag voelde ik me een klein, groen studentje. Je komt net van school en denkt: ‘Oh, ik ben goed bezig’. Dan kom je op stage en lijkt het alsof je nog niets kan. 

Het was een zware eerste dag en ik heb me vaak afgevraagd: ‘Gaat dit me wel lukken?’

Alles wat Miguel vertelde over de software die ze gebruikten was Chinees. Een stand-up meeting volgen was zelfs al Chinees. En raad eens? Ik spreek geen Chinees!

– Oh boy, er is werk aan de winkel…

Het is natuurlijk zo dat als je iets wilt in het leven dat je er hard voor moet werken. Dus doe maar gewoon je best en dan kom je alweer een eind verder! De eerste dag begon ik ijverig de klanten te onderzoeken en op dag twee begon ik zelfstandig aan mijn taken.

Met je vingers draaien zit er niet in bij Tunity. Dat is wat ik zo leuk vind aan een stage hier.

Je weet gewoon dat je heel erg veel gaat bijleren.

– School is zo anders dan de echte wereld! 

Koffietjes halen, de post uithalen of chauffeur spelen zit er niet in. Je bent vanaf het eerste moment een Tunity-marketeer en werkt van in het begin voor echte klanten zoals: Craftails, PURE Wood Design, Catermonkey, en nog zo veel meer.

Tunity Stage

Time flies when you're having fun!

De eerste week bij Tunity vloog voorbij, de eerste taken waren afgevinkt en nieuwe taken werden aangevuld op mijn Trello-bord. De software waar ik niets van begreep? Die had ik sneller dan verwacht onder de knie. Oefening baart kunst! Tijdens mijn tweede week hier bij Tunity stonden mijn eerste blogs online, mocht ik meteen mee een nieuwe klant opstarten en een meeting bijwonen. Mijn contentplannen worden gretig gebruikt en die social posts staan te blinken op de feeds van de klanten.

Mijn motivatie om bij te leren en te groeien is groter dan ooit en ik wil dan ook elk moment dat ik heb bijleren. Ik probeer alle kansen die ik krijg met twee handen te grijpen en zelf kansen te creëren door mijn best te blijven doen.

Tunity is zeker en vast een topleerschool en ik kan nu al met zekerheid zeggen dat wanneer ik in juni vertrek, ik erg veel geleerd zal hebben én een T-shaped marketeer ben!

– Genoeg geschreven over mezelf nu! Let’s get down to business.