Jana's gedacht

Jana's gedacht

Zoals we al wel weten innoveert Facebook graag op vlak van speelsheid. We kregen al verschillende updates voor het posten van tekst en afbeeldingen, maar sinds kort is er weer een nieuwe feature verschenen: de post layout!

Whats new: Facebook Post Layout

Een beetje voorgeschiedenis

Met miljoenen gebruikers over heel de wereld is Facebook één van de grootste sociale media platformen.

Momenteel is Facebook aan het testen om meer betrokkenheid te genereren door nieuwe layouts toe te voegen aan hun posts. Facebook experimenteert altijd met manieren om visuele elementen nog aantrekkelijker te maken. 

Een beetje voorgeschiedenis van de layout opties:

Update
2016
Gekleurde achtergronden in tekstuele posts
2017
Gekleurde teksten & achtergrond voor opmerkingen
2019
Video en 360 graden opties voor profielfoto’s, en nog veel meer

Wat is er nu juist veranderd?

Met deze layout functie kan je nu verschillende presentatiestijlen kiezen voor onze posts. Wanneer je een post maakt met meerdere afbeeldingen, kun je nu kiezen uit vier verschillende layouts.

layout features

Zoals je ziet in de schermafbeelding hierboven, geeft de nieuwe optie ons verschillende presentatiemogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een bepaalde kenmerkende afbeelding in het licht te zetten, of je bericht een meer dynamische stijl te geven. Ook een gekleurde achtergrond is nu mogelijk. Alles is afhankelijk van hoe jij je post vorm wil geven!

Hoe gebruik je het?

Heel simpel! Je upload meerdere foto’s in één post, kies een indeling en schrijf er iets bij. Hou er wel rekening mee dat je minstens vier afbeeldingen moet kiezen! 

Ook Instagram volgt met nieuwe Story Layouts

Ook voor de Instagram Stories ging Facebook van start met iets nieuws: een nieuwe camera update met templates. Ze lanceerden een nieuw template formaat voor de “Create” optie (of “Maken” in de Nederlandstalige applicatie). In Create vind je alle verschillende creatieve tools die beschikbaar zijn. 

Play Video

Wat Tunity hierover denkt...

Deze tools zijn gemakkelijk te gebruiken en geven een leuke extra aan je post. Natuurlijk zijn er ook enkele minpuntjes aan verbonden. De Facebook post layout werkt voorlopig enkel op mobiel. Een nieuwsoverzicht op desktop ziet er vaak saaier uit, het geeft een leuke beleving aan je posts dus hopelijk volgt desktop ook snel! Ook kun je niet kiezen in welke volgorde, en welke grootte je afbeeldingen weergeven worden. Als de afbeeldingen bijvoorbeeld niet mooi in de verticale blokjes past, kan je best een andere kiezen. 

Met een beetje geluk werken ze deze feature uit met iets meer details, en zal Facebook er binnenkort weer fleuriger uitzien. 

Ook de Instagram camera update is leuk, maar voorlopig nog heel onbekend. Persoonlijk denk ik dat het niet zo vaak gebruikt zal worden, omdat er weinig templates zijn en je de vragen niet zelf kan kiezen. 

Samen met Instagram zal Facebook binnenkort nog meer layout opties uitrollen. Wij zijn alvast benieuwd! 

En, wat denk jij ervan?

Wij hebben ons gedacht gedeeld, maar zijn razend benieuwd naar wat jij hiervan vindt. Vertel het ons en deel het met je netwerk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin