Het leven van een stagiaire @Tunity

Hey daar! Ik ben Morgane, ik ben 23 jaar en ik woon in het godvergeten Nijlen. Begin dit jaar begon ik aan mijn laatste jaar Digital Media Manager aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Ik was de schoolbanken echt spuugzat, en stond te popelen om écht te beginnen werken. Na 6 jaar studeren mocht dat stilletjes aan ook wel…

Na enkele stage gesprekken – het ene verliep al wat vlotter dan het andere… – bleef ik op mijn honger zitten. Ik had met geen enkel bedrijf écht een klik. Nergens vond ik ook mijn goesting qua takenpakket. En toen kwam ik bij Tunity terecht! Jong bedrijf, klein team, een hoop leuke klanten. Precies waar ik naar op zoek was.

Tijdens mijn stagegesprek dacht ik meteen
“Wauw! Hier wil ik meteen beginnen!”

Tijdens mijn stagegesprek dacht ik meteen “Wauw! Hier wil ik meteen beginnen!”. Het gesprek verliep heel vlot, mijn stress ebde na enkele minuten al helemaal weg en ik voelde direct dat ik hier de kans zou krijgen om te groeien. De richting die ik uit wilde met mijn stage was totaal niet duidelijk voor mij… Waar ben ik goed in? Wat doe ik graag? Maar er werd mij beloofd dat ik van alles zou mogen proeven en zelf kon uitvissen waar mijn passie en talent lag.

Na mijn stage gesprek liep ik met een voldaan gevoel het gebouw van Tunity buiten, en ik kon alleen maar hopen dat dit mijn stageplek zou worden… En ik heb geluk gehad! Want een week na het gesprek kreeg ik een mailtje dat, als ik dat nog steeds zag zitten, ik als stagiaire aan de slag kon bij Tunity. Na een vreugdedansje heb ik meteen terug gemaild om voluit ‘Ja!’ te zeggen. En kijk eens aan! De komende vijf maanden word ik een deeltje van het digitale marketing team van Tunity. En of ik er zin in heb!

Welkom in het hol van de leeuw

Van de schoolbanken naar het hol van de leeuw! En dat mag je redelijk letterlijk nemen… Op mijn eerste dag verwelkomt marketing manager Kenny Wyckmans mij in zijn habitat en marketingroedel. Ik val 4 maanden onder zijn hoede en krijg van hem alle kneepjes van het digitaal marketing-vak geleerd.

De nachtraaf in mij was heel dankbaar want ik word op maandag pas om 11u op kantoor verwacht. Dat neemt niet weg dat ik er meteen ingevlogen ben. Een kleine rondleiding, daarna de klanten leren kennen. Ik kreeg een lijst met alle huidige klanten en klanten voor de komende maanden voorgeschoteld en werd gevraagd om een kleine analyse te maken. Wat ik goed vind aan de website, of de boodschap duidelijk overkomt, wat ik zou veranderen, en nog véél meer. Daar kroop meer tijd in dan ik dacht, en voor ik het wist was het 17u. Nee nee, nog geen tijd om naar huis te gaan! Wél tijd voor een marketing meeting.

Ja, je hoort het goed. Ik, “de stagiaire”, mocht op mijn eerste dag al meteen een marketing meeting bijwonen! Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik de meetingroom binnen liep, en mijn hart maakte nog een groter sprongetje toen ik alle pizza’s op de vergadertafel zag staan. Al etend leert men, of hoe gaat dat spreekwoord weer? Ach, zo gaat het er in ieder geval wel aan toe bij Tunity op maandagavond!

Goed voelen doet graag werken

Mijn eerste weken bij Tunity zitten er op en ik kan met een grote glimlach op mijn gezicht zeggen dat ik hier oprecht graag werk. De afgelopen weken kreeg ik veel verschillende taken voorgeschoteld. Elke dag brengt nieuwe opdrachten en uitdagingen met zich mee, iets wat ik echt nodig heb! Ik, wispelturig? Totààl niet *kuch*.

Copy schrijven? Heb ik gedaan. Landingspagina’s uitwerken? Heb ik geleerd.  Marketing strategieën bijgewoond? Check. And the list goes on… En als ik zo naar ons nieuwe whiteboard kijk, liggen er de komende weken weer veel verschillende post-its voor mij klaar. Ik wil over van alles en nog wat leren. Daar hebben ze bij Tunity zeker voor gezorgd! Want zoals Don Fabio en Don Luca zeggen: “Be careful what you wish for, because you might get it”.

Het leukste aan Tunity vind ik dat ze mij hier niet behandelen als een stagiaire, ondanks de vele mopjes en Instagram stories – thanks to Kenny & Silke! Natuurlijk heb ik nog vaak hulp nodig. En dan staat altijd iemand klaar die met een lach bijspringt. Toch krijg ik wel een zekere vrijheid, en er wordt ook van mij verwacht dat ik als een “volwaardig” lid met mijn werk omga.

Geen stereotype stagiaires hier

Ken je van die horrorverhalen waar stagiairs enkel koffie maken, rommel opruimen en routine taakjes uitvoeren? Ik wel, maar gelukkig heb ik daar geen ervaring mee. Van alle taken die ik krijg, heb ik ook echt wel het gevoel dat het niet voor niets is. Ik maak een social media plan voor een van onze klanten, en zie die posts dan ook effectief verschijnen. Ik stel een e-mail op, en volgende week staat die al ingepland. Dat geeft voldoening. Zo weet ik dat, tussen al die stagiair-gerelateerde mopjes door, ik écht werk lever. Serious business.

Daarnaast is er bij Tunity ook genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik krijg namelijk de kans om naar hartelust certificaten te behalen om zo mijn kennis uit te breiden over alles wat ik kan gebruiken tijdens mijn stage. Zo staan er momenteel enkele Hubspot certificaten op de planning, maar zo zijn er ook nog enkele Google certificaten die uit mijn collectie ontbreken. Het Hubspot Marketing Software certificaat en het Content Marketing certificaat wil ik graag behalen. En van Google staan Display ads en Mobile ads nog op het verlanglijstje. Vraag me in juni nog maar eens in welke onderwerpen ik mezelf al expert mag noemen.

Enne, what's next?

Ik kan nu al zeggen dat ik enorm uitkijk naar de volgende maanden. Onder begeleiding van Kenny en Silke ga ik mij de komende maanden ontpoppen als digitale marketeer. Er staan een hoop boeiende en leerrijke projecten op mij te wachten. Zo zijn er enkele hele grote klanten die de volgende maanden binnen gaan komen. Laten we hopen dat ik mij tegen dan genoeg bewezen heb, en misschien de kans krijg om mee aan die projecten te werken…

Ik hoop op het eind van mijn stage te kunnen zeggen dat ik toch al een beetje expert ben geworden in het digitaal marketeer zijn. Kunnen functioneren als een volwaardig teamlid zou ook heel mooi zijn. Maar in de eerste plaats wil ik echt van mijn stage genoten hebben. Dit is het moment dat je nog fouten mag maken, dingen naar hartelust kan leren en mensen wagenwijd openstaan om je te helpen. Dat wil ik niet als vanzelfsprekend nemen.

In ieder geval: ik had mij geen betere start kunnen inbeelden. En ik had mij al helemaal geen beter bedrijf kunnen wensen om mijn nieuwe marketing-vleugeltjes uit te slaan. Let’s do this!