Smarketing

Wat is smarketing?

Marketing en sales, twee cruciale elementen voor het succes van je bedrijf. Bij Tunity weten we als geen ander dat de vlekkeloze samenwerking tussen beide elementen nog belangrijker is. Dat heeft alles te maken met ‘Smarketing’.

Smarketing is de alignment van de processen tussen je sales en marketing teams door directe en frequente communicatie, gemeenschappelijke doelstellingen en afspraken over een gedeelde verantwoordelijkheid over de kwaliteit en closing van leads.

Dat is belangrijker dan ooit. De afgelopen tien jaar is de consument sterker veranderd dan in de 100 jaar daarvoor. De koper heeft de touwtjes in handen. Hij is opgeleid, kritisch en berust op het verkrijgen van het maximaal voordeel. 

Om je klant te begrijpen moeten beide teams in de eerste plaats elkaar begrijpen. Bestaat er enige onduidelijkheid over doelen of processen? Of leven er onrealistische verwachtingen over elkaar? Dan strooit dat roet in het eten. Smarketing veegt alle excuses van tafel. Door gezamenlijke targets te stellen zijn beide teams verantwoordelijk voor de resultaten. Dat creëert duidelijkheid, een sterker samenhorigheidsgevoel én respect. En raad eens? Dat levert je bedrijf alleen maar voordelen op.

Stop the excuses. Start smarketing.

Wij helpen je bij de creatie van een perfecte smarketing strategie. Dat betekent: het bouwen van een eenduidige customer journey die het volledige proces doorloopt, van onbekende tot lead, klant en ambassadeur. We vatten alles samen in een duidelijke funnel waar prospects omgetoverd worden tot marketing qualified leads die op hun beurt gevoed worden tot sales qualified leads. We maken van twee systemen één geheel.

Klaar voor jouw Smarketing-verhaal? Check onze servicepagina over Smarketing.

Waarom smarketing zo belangrijk is?

Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten dat een gerichte smarketing strategie enorm veel voordelen heeft. Dat merken we op de werkvloer, maar zien we ook terug in de cijfers. Sales en marketing alignment heeft een enorme impact op het succes van je onderneming. Zo heeft het niet alleen een positief effect op pure lead closing, maar ook op je omzet en klantretentie. 

67%

effectiever in het closen van leads

24%

snellere groei in omzet

208%

meer marketing gerelateerde omzet

36%

hogere rate in
klantretentie

Ons aanbod

Zo’n marketing en sales alignment, dat doe je niet alleen. Omdat we jouw bedrijf en onze marketingresultaten maar al te graag naar the next level willen brengen spelen we extra in op een optimale samenwerking. We genereren, kwalificeren en converteren onze leads direct zelf en blijven continu met jou in contact over de resultaten. 

Zo blijft alles bij één partij, volledig professioneel behandeld, volledig aligned. En dat heeft zo z’n voordelen:

  • Je beoordeelt ons op basis van de resultaten die we je bezorgen.
  • Wij hebben er dus alle belang bij dat het goed draait.
  • We nemen al je marketing en sales zorgen weg.
  • Daardoor behoud jij het overzicht en kan je bedrijf sneller groeien.

Visualisatie

We visualiseren de funnel van je binnenkomende leads en de fase waarin ze zich momenteel bevinden. 

smarketing sales script

Sales script

Samen werken we aan een sterk sales script dat je prospects overtuigt. We optimaliseren ook bestaande flows.

smarketing contact

24u contact garantie

Opvolgen is cruciaal! Daarom garanderen we dat we de leads contacteren binnen 24 uur. Geen reactie? We volgen meermaals op.

smarketing live status

Live status update

We zorgen ervoor dat je altijd weet in welke fase een lead zich bevindt en geven bijkomende opmerkingen waar nodig. 

smarketing data sharing

Data sharing

Intern delen we continu feedback. We houden status meetings om de deal conversie en hit rate te optimaliseren.

smarketing maandelijks rapport

Maandelijks rapport

Het volledige team zit maandelijks samen om de resultaten te bespreken. Jij ontvang elke maand een gedetailleerd sales quality rapport.

smarketing crm

Rechtstreeks naar je CRM

Natuurlijk heb je altijd toegang tot alle leads. Meer nog: we zorgen ervoor dat ze naar je eigen CRM en/of kalender worden weggeschreven. Indien nodig bouwen we zelfs een integrator*.

smarketing manager

Smarketing manager

Een interne dedicated manager wordt tot jouw beschikking gesteld. Iemand die alle sales qualified leads opbelt om een afspraak in te boeken. Meteen een persoon waarbij jij terecht kan voor vragen en opmerkingen.

Dankzij ons aanbod aan smarketing service kun jij terug aan je bedrijf werken in plaats van in je bedrijf te moeten werken. Je hoeft dus niet langer wakker te liggen van het aantal leads, de opvolging, de kost per lead of nieuwe manieren om leads te kwalificeren. Wij maken geen excuses, en doen er alles aan om jouw bedrijf nog sterker te doen groeien!

Hoeveel dat kost? Dat is afhankelijk van de sector van je onderneming en natuurlijk het aantal leads dat je maandelijks wilt ontvangen. Wij maken een offerte voor jou op maat.