Diensten / Marketing / Videomarketing

Videomarketing

Verbluf jouw publiek met een meeslepende video

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een bewegend beeld zegt nog veel meer. Voeg daar nog eens geluid aan toe en je komt aan de perfecte entertainmentmix. In een wereld waar alles sneller, beter en cooler moet zijn, is video het ideale middel om jouw bedrijf of product in de kijker te zetten en een blijvende indruk na te laten. Video in combinatie gerichte marketing waarbij de video optimaal ingezet wordt, wordt voortaan jouw sterkste marketingtactiek.

Bereik jouw doelpubliek op elk platform

Zoveel en zo lang mogelijk gezien worden, dat is een groot deel van marketing. De bekendste socialemediakanalen zetten steeds meer in op video. Denk maar aan TikTok, YouTube Shorts, Instagram Reels, enzovoort. Met behulp van Tunity toon je jouw sterke video aan jouw doelgroep op het juiste moment op hun favoriete platform. 

In de afgelopen jaren is het gebruik van video’s op sociale media sterk toegenomen. Nu kan je er écht niet meer omheen. Videomarketing is een essentieel onderdeel van je marketingmix. Hoe dat juist in elkaar zit? We leggen het uit.

 

Elke consument heeft maar een beperkte hoeveelheid aandacht voor jou. Meer nog: de aandachtsspanne verkleint steeds meer. Het is dus aan jou om zo snel en duidelijk mogelijk kwaliteitsvolle content aan jouw doelgroep over te brengen. Een video is hiervoor het ideale middel! Videomarketing is dan ook niet meer of minder dan het gebruik van video om je doelgroep op een dynamische, visuele manier te bereiken, te informeren, te overtuigen én aan jouw merk te binden.

Wat is videomarketing?

Alles begint bij strategie

Je moet niet investeren in video om gewoon over een video te beschikken of om mee te zijn met de trend. Er moet net zoals bij andere marketingelementen een strategie achter zitten. Dat is hoe Tunity het aanpakt. Je moet weten met welke doelstellingen je videomarketing opzet, waarom je video als medium wilt gebruiken, wat je ermee wilt vertellen en vooral ook aan wie.

 

Een goede videocampagne is dus het resultaat van een goede strategie, en dat geldt voor alles in marketing. Want ook aan je video moeten doelstellingen verbonden zijn. Anders kan je de effectiviteit ervan niet meten. En je weet: meten is weten. Naargelang het doel van de campagne vertelt het aantal views, het aantal leads dat uit je video voortkomt of het aantal websitebezoekers via je video al heel wat over het succes van de campagne.

De mogelijkheden van video zijn eindeloos. Een professionele video kan:

 

  • Het imago van je merk ondersteunen
  • Een verhaal vertellen of een blik achter de schermen geven
  • Het gebruik van je product of dienst in beeld brengen
  • Je aanbod, acties of promoties in de kijker zetten

 

Daarnaast is video een investering op de lange termijn. Je kan er lang en meermaals van profiteren en de video inzetten op verschillende kanalen. Zo is het een éénmalige kost die opbrengt via meerdere kanalen, over een langere termijn. Totally worth it!

84%

koopt een product of dienst op basis van een video

18u

zo lang kijken we wekelijks gemiddeld naar online video

69%

geeft de voorkeur aan een korte video boven tekstuele content

2x

zoveel video content wordt gedeeld t.o.v. andere contenttypes

Waarom is videomarketing zo belangrijk?

De cijfers liegen er niet om. Onderzoek van videobedrijf Wyzowl toont aan dat 86 procent van de bedrijven video gebruikt als marketingtool. Een stijging van 41 procent in vergelijking met 2016! Van alle marketeers die gebruikmaken van video, geeft 93 procent aan dat het een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie.

 

En de consumenten? Maar liefst 96 procent geeft aan dat ze méér videocontent bekijken sinds de globale pandemie. Als dat spectaculaire cijfer je nog niet overtuigd heeft, zijn hier nog een paar opvallende cijfers:

Videomarketing helpt je bedrijf om onbekenden te converteren naar een lead of zelfs een klant. Dat wil niet zeggen dat je eender welke video online kan publiceren. Net als jij, wordt de consument steeds kritischer. Mensen willen relevante content zien. Bovendien is jouw doelgroep continu op zoek naar nieuwe informatie, op heel wat verschillende kanalen. Wist je dat iemand gemiddeld 6 tot 8 touchpoints met je merk nodig heeft om te converteren? Tijd om op die videokar te springen dus!

Van idee tot realisatie

Onze methoden

Onze videograaf werkt met de nieuwste Sony A7SIII waarmee 4K video tot 100 fps opgenomen kan worden, een vaste 35 mm-lens, een dynamische 24-105 mm-lens, een DJI RSC 2-stabilizer voor vloeiende bewegingen, een vast statief, een dasspeldvan Sennheiser en twee LED-panelen van Ledgo. Nabewerking gebeurt met de gerenommeerde Adobe-software: Premiere Pro en After Effects.

 

Dat is ons standaardpakket, maar we bieden ook heel wat uitbreidingen aan. Een script, storyboard, location scouting, callsheet, drone, acteurs, sound design, ondertitels, vertalingen daarvan, voice-overs… voor alles kan gezorgd worden!

Het concept

Van productvideo’s tot een gave aftermovie van je evenement. Wat je ook zoekt, wij brengen het haarscherp in beeld. Kom langs met je idee, dan bekijken we samen de mogelijkheden en kiezen we het type video dat daar het beste bij past. Heb je nog geen idee? Geen probleem! We denken graag creatief met je mee om de video van je dromen te realiseren.

De draaidag

Zodra we bepaald hebben welk type video we gaan uitwerken, kijken we naar the bigger picture en kan jij zelf opties toevoegen. Standaard werken we samen met jou een idee uit. Er wordt dan een datum geprikt om de opnames op locatie te doen. We maken er een fijne draaidag van en editen de video tot een echte blockbuster! Een video waarmee je kan uitpakken bij je klanten, prospects of leads. Hier zit altijd gelicentieerde muziek, color grading en 1 feedbackronde bij inbegrepen.

De marketing

Als de video klaar is, volgt de belangrijkste stap: een goede distributie van jouw video. Gaat het om een awarenesscampagne? Dan is het de bedoeling om de video aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Heb je gekozen voor een lead generation campagne? Dan proberen we zo veel mogelijk kwalitatieve leads binnen te halen met specifieke targeting. Samen maken we van jouw videoinvestering een goudmijn.

Ons aanbod

Cirkel icoon

Brand video

We zetten het verhaal en de waarden van je merk in de kijker en laten (potenti√ęle) klanten kennismaken met je personeel. Dit schetst een globaal en vertrouwelijk beeld van jouw bedrijf.

Ster icoon

Testimonial video

Een van de krachtigste marketingtools zijn testimonials. Goede reviews zorgen voor meer vertrouwen in jouw bedrijf. Ook dat brengen we mooi in beeld: professioneel en betrouwbaar.

Feest icoon

Aftermovie

Organiseer je een evenement, opening van een nieuwe locatie of leuke actie? Laat die camera draaien! Dit schetst een perfect beeld voor potenti√ęle klanten en kan dienen als leuke herinnering, ook voor de mensen in beeld.

Video icoon

Productvideo

Dynamisch de voor-, zij- en onderkant van jouw product aan jouw ideale klant laten zien? Zet jouw producten letterlijk en figuurlijk in de spotlight met behulp van een gedetailleerde productvideo.

Open boek icoon

Reportages

Een nieuwswaardige gebeurtenis of evenement? Ook dat brengen we in beeld met aangepaste technieken.

Boek icoon

Tutorials

Hoe kan een klant jouw product of dienst best gebruiken? Met een duidelijke tutorial maak je van jouw huidige klanten gelukkige, returning customers. Onthoud: blije klanten zijn jouw beste inkomstenbron.

Micro-icoon

Interview

Een expert, klant, CEO of werknemer die echt iets waardevols te vertellen heeft? Filmen maar! Met gerichte vragen en de juiste setting kan je jouw boodschap perfect overbrengen.

Licht, camera, actie!

Contacteer ons

Bekijk alvast enkele video’s uit ons portfolio:

Voor Craftails maakten we maar liefst 13 how-to video’s van de verschillende cocktails waarin we tonen hoe snel en simpel je hun cocktails kan serveren.

Treepack vrolijkt met hun ‚ÄėTour Elentrik‚Äô de elektriciteitskastjes op, en daarvoor namen we een tutorial van de verschillende verftechnieken op.

Met een speelse productvideo en enkele leuke effecten brachten we de artisanale producten van Blueberry Fields origineel in de kijker.

In het interview met Myriam van House of Brows brachten we het verhaal achter het merk naar buiten op een krachtige en persoonlijke manier.

Italiaanse specialiteiten verdienen een pure experience en dat toonden we ook in deze productvideo om de Bongiorno Box te promoten.

Naast een tutorial van de verschillende verftechnieken namen we met Treepack ook een tutorial op over het aanbrengen van de primer.