Videomarketing

Wat is videomarketing?

De afgelopen jaren kwamen video’s sterk opzetten in jouw sociale media. Dit jaar kan je er écht niet meer omheen. Videomarketing is een essentieel onderdeel van je marketingmix. Hoe dat juist in elkaar zit? We leggen het uit.

Elke consument heeft maar een beperkte hoeveelheid aandacht voor jou. Meer nog: de aandachtsspanne verkleint steeds meer. Het is dus aan jou om zo snel en duidelijk mogelijk kwaliteitsvolle content aan jouw doelgroep over te brengen. Een video is hiervoor het ideale middel! Videomarketing is dan ook niet meer of minder dan het gebruik van video om je doelgroep op een dynamische, visuele manier te bereiken, te informeren, te overtuigen én aan jouw merk te binden.

Alles begint bij strategie

Je moet niet investeren in video om gewoon over een video te beschikken of om mee te zijn met de trend. Er moet net zoals bij andere marketingelementen een strategie achter zitten. Dat is hoe Tunity het aanpakt. Je moet weten met welke doelstellingen je videomarketing opzet, waarom je video als medium wilt gebruiken, wat je ermee wilt vertellen en vooral ook aan wie.

Een goede videocampagne is dus het resultaat van een goede strategie, en dat geldt voor alles in marketing. Want ook aan je video moeten doelstellingen verbonden zijn. Anders kan je de effectiviteit ervan niet meten. En je weet: meten is weten. Naargelang het doel van de campagne vertelt het aantal views, het aantal leads dat uit je video voortkomt of het aantal websitebezoekers via je video al heel wat over het succes van de campagne.

De mogelijkheden van video zijn eindeloos. Een professionele video kan:

  • het imago van je merk ondersteunen
  • een verhaal vertellen, of een blik achter de schermen geven
  • het gebruik van je product of dienst in beeld brengen
  • je aanbod, acties of promoties in de kijker zetten

Daarnaast is video een investering op de lange termijn. Je kan er lang en meermaals van profiteren en de video inzetten op verschillende kanalen. Zo is het een éénmalige kost die opbrengt via meerdere kanalen, over een langere termijn. Totally worth it!

Behind the scenes video shoot
Behind the scenes video marketing

Wil je graag weten hoe wij met jouw videoproject omgaan? Bekijk dan onze servicepagina over videomarketing.

Waarom videomarketing zo belangrijk is?

De cijfers liegen er niet om. Onderzoek van videobedrijf Wyzowl toont aan dat 86 procent van de bedrijven video gebruikt als marketingtool. Een stijging van 41 procent in vergelijking met 2016! Van alle marketeers die gebruikmaken van video, geeft 93 procent aan dat het een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie.

En de consumenten? Maar liefst 96 procent geeft aan dat ze méér videocontent bekijken sinds de globale pandemie. Als dat spectaculaire cijfer je nog niet overtuigd heeft, zijn hier nog een paar opvallende cijfers:

84%

koopt een product of dienst op basis van een video

18u

zo lang kijken we wekelijks gemiddeld naar online video

69%

geeft de voorkeur aan een korte video boven tekstuele content

2X

zoveel video content wordt gedeeld t.o.v. andere contenttypes

Videomarketing helpt je bedrijf onbekenden te converteren naar een lead of zelfs een klant. Dat wil niet zeggen dat je eender welke video online kan publiceren. Net als jij, wordt de consument steeds kritischer. Mensen willen relevante content zien. Bovendien is jouw doelgroep continu op zoek naar nieuwe informatie, op heel wat verschillende kanalen. Wist je dat iemand gemiddeld 6 tot 8 touchpoints met je merk nodig heeft om te converteren? Tijd om op die videokar te springen dus!

Van idee tot realisatie

Met een in-house videomarketeer staan we je bij Tunity graag bij in je videomarketingstrategie. Het verschil tussen een gewone videomaker en een videomarketeer is dat een videomarketeer perfect weet welke video werkt in jouw marketingstrategie. Ons traject is daarom volledig afgestemd op jouw noden. Van materialen en methoden tot het concept, de opnames, nabewerking én distributie.

Onze Methoden

Onze videomarketeer werkt met de nieuwste Sony A7SIII waarmee 4K video tot 100 fps opgenomen kan worden, een vaste 35 mm-lens, een dynamische 24-105 mm-lens, een DJI RSC 2-stabilizer voor vloeiende bewegingen, een vast statief, een dasspeld van Sennheiser en twee LED-panelen van Ledgo. Nabewerking gebeurt met de gerenommeerde Adobe-software: Premiere Pro en After Effects.

Dat is ons standaardpakket, maar we bieden ook heel wat uitbreidingen aan. Een script, storyboard, location scouting, callsheet, drone, acteurs, sound design, ondertitels, vertalingen daarvan, voice-overs… voor alles kan gezorgd worden!

Het Concept
Van productvideo’s tot een gave aftermovie van je evenement. Wat je ook zoekt, wij brengen het haarscherp in beeld. Kom langs met je idee, dan bekijken we samen de mogelijkheden en kiezen we het type video dat daar het beste bij past. Heb je nog geen idee? Geen probleem! We denken graag creatief met je mee om de video van je dromen te realiseren.
De Draaidag

Zodra we bepaald hebben welk type video we gaan uitwerken, kijken we naar the bigger picture en kan jij zelf opties toevoegen. Standaard werken we samen met jou een idee uit. Er wordt dan een datum geprikt om de opnames op locatie te doen. We maken er een fijne draaidag van en editen de video tot een echte blockbuster! Een video waarmee je kan uitpakken bij je klanten, prospects of leads. Hier zit altijd gelicentieerde muziek, color grading en 1 feedbackronde bij inbegrepen.

De Marketing
Als de video klaar is, volgt de belangrijkste stap: een goede distributie van jouw video. Gaat het om een awarenesscampagne? Dan is het de bedoeling om de video aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Heb je gekozen voor een een acquisition campaign? Dan proberen we zo veel mogelijk kwalitatieve leads binnen te halen met specifieke targeting. Samen maken we van jouw videoinvestering een goudmijn.
Product video marketing
Product video marketing

Ons aanbod

Je weet het intussen al: bij Tunity zijn er heel wat mogelijkheden en er bestaan ook veel verschillende soorten video’s. Ons aanbod is dan ook ruim, en steeds klaar om uitgebreid te worden.

Brand video

We zetten het verhaal en de waarden van je merk in de kijker en laten kijkers kennismaken met je personeel. 

Testimonial video

Ook je klanten of partners brengen we in beeld voor hun ervaringen met jouw merk. 

Aftermovie

Een event, opening of leuke actie georganiseerd? Breng het in beeld. Als herinnering of als promo-materiaal voor de toekomst. 

Productvideo

Om je producten echt in de kijker te zetten, raden we een gedetailleerde productvideo aan. 

Reportages

Een nieuwswaardige gebeurtenis of evenement? Ook dat brengen we in beeld met aangepaste technieken.

Tutorials

Om je doelgroep uit te leggen hoe iets werkt of hoe ze je product of dienst best gebruiken nemen we een tutorial op.

Interview

Een expert, klant, CEO of werknemer die echt iets waardevols te vertellen heeft? Filmen maar!

Bekijk alvast enkele video’s uit ons portfolio:

Voor Craftails maakten we maar liefst 13 how-to video’s van de verschillende cocktails waarin we tonen hoe snel en simpel je hun cocktails kan serveren.

Treepack vrolijkt met hun ‘Tour Elentrik’ de elektriciteitskastjes op, en daarvoor namen we een tutorial van de verschillende verftechnieken op.

Met een speelse productvideo en enkele leuke effecten brachten we de artisanale producten van Blueberry Fields origineel in de kijker. 

In het interview met Myriam van House of Brows brachten we het verhaal achter het merk naar buiten op een krachtige en persoonlijke manier.

Italiaanse specialiteiten verdienen een pure experience en dat toonden we ook in deze productvideo om de Bongiorno Box te promoten.

Naast een tutorial van de verschillende verftechnieken namen we met Treepack ook een tutorial op over het aanbrengen van de primer.

Videomarketing in 2021

2021 is hét moment om met videomarketing te beginnen, als je er nog niet mee begonnen bent. Vooral dan omdat 2020 het jaar was waarin heel wat bedrijven een digitale shift gemaakt hebben in een poging zich aan te passen aan het “nieuwe normaal”. Eén ding is dan ook zeker: de bedrijven die hun online aanwezigheid echt menselijk kunnen maken, zullen winnen!

Tunity. Jouw partner in 
videomarketing.
social media marketing.
digitale marketing.
development.
bedrijfsstrategie.
design.