mei 28, 2020

Tunity ondersteunt bekende ‘A Piece of Mind’-campagne voor jongeren met psychische of financiële problemen

Heb jij ook een hele tijd thuis gezeten? In je zelfgeïmproviseerde home office, of misschien zelfs in tijdelijke werkloosheid? De kans is groot dat de coronacrisis jou nu al getroffen heeft. Het virus heeft de afgelopen maanden een enorme impact op onze gezondheid, ons algemeen gevoel van veiligheid, de economie, maar vooral op ons dagelijks leven gehad. Je zou het haast vergeten, maar dat heeft vooral zijn weerslag op het welzijn van jongeren.

 

De schoolpoorten gesloten, vrijetijdsbestedingen verboden en elke vorm van fysiek contact met vrienden, familie en andere steunpilaren waren en zijn nog steeds niet zoals we dat gewend zijn.

Puzzelstuk
Puzzelstuk

En hoe zit het met mijn welzijn?

Op die manier zorgt de coronacrisis voor psychische problemen bij een al kwetsbare doelgroep. Maar liefst 3 op 10 jongeren heeft er last van. Bovendien leeft 1 op 5 jongeren in België in armoede. Die combinatie zorgt ervoor dat veel jongeren zich in tijden van crisis in de steek gelaten voelen, en achter blijven zonder gepaste begeleiding of emotionele connecties met hun omgeving.

A Piece of Mind

Jeugdhuis Lodejo uit Lochristi heeft de handen uit de mouwen gestoken. En hoe! Met de campagne ‘A Piece of Mind’ daagt het jeugdhuis iedereen uit om uit hun puzzelcomfortzone te treden, met een puzzel uit plexiglas.

“Samen met onze vrijwilligers ontwikkelden we een ultramoeilijke, transparante puzzel uit gerecycleerd plexiglas die we verkopen om geld in te zamelen voor vzw aPart.”

APart is een vennootschap die tijdelijke ondersteuning en begeleiding voorziet voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen in een kwetsbare positie.

“De opbrengsten worden integraal gebruikt voor het aanleggen van een sociale kas, onder andere voor het bekostigen van therapeutische consulenten.”

Influencermarketing op zijn best

Een nobel doel, waar wij maar al te graag ons digitaal steentje aan bijdragen. We zijn dan ook trots dat we aan deze campagne mee hebben kunnen werken om er een succes van te maken. Bovendien is het ook de rest van Vlaanderen niet ontgaan. Invloedrijke Belgen lenen met veel plezier hun stem uit aan deze actie. Jonas Geirnaert deelde al een videoboodschap, en vormde zo de eerste schakel van een sterke ketting.

Puzzelen voor het goede doel

Heb jij al een puzzel in huis gehaald? Op www.apieceofmind.be* bestel je deze aartsmoeilijke hersenbreker van 55 stukjes voor 25 euro. Een kleine prijs voor uren denkplezier én een dikke bijdrage om het welzijn van onze jeugd een boost te geven.

 

* Update 12/08/21: De actie is inmiddels stopgezet en de website offline gehaald.

 

En ohja: spread the word, zoals zovelen je het al voordeden. Puzzel voor het goede doel, en deel jouw meesterwerk op sociale media met de hashtag #apieceofmind.

Een campagne van Jeughuis Lodejo in samenwerking met VZW Apart en Tunity NV

Vorige
Volgende