Italian approved website

Mamma mia, Italië. Bongiorno brengt een stukje mee naar België. Na een lange zoektocht naar de beste ingrediënten produceert Bongiorno producten om al je vingers bij af te likken. Ze zijn dan ook niet voor niets verkozen geweest tot Best Product Of The Year in 2021. De Italiaanse passie spat van deze ondernemer en dat moet natuurlijk terugkomen in de online aanwezigheid. De grootste uitdaging voor ons? De website er net zo heerlijk uit laten zien als de producten zelf.

Bongiorno heft het glas
Bongiorno heft het glas

De noden

Italiaanse roots primeren

De bezieler van Bongiorno was heel duidelijk. De puurheid en smaak van zijn producten moesten te zien zijn bij een bezoek aan de website. Daarbij mochten zeker ook de pijlers Amore, Passione, Tradizione en Famiglia niet ontbreken.

 

Een Italiaanse totaalervaring is het minste wat je kan zeggen als je de nieuwe website kijkt. Je smaakpapillen worden gestimuleerd en de ingrediënten nemen een mooie plaats op het scherm in beslag. Op een subtiele wijze hebben we typische Italiaanse elementen toegevoegd die de gebruikservaring van de website alleen maar tegemoet komen.

Ons traject

Tijd voor een challenge

Een premium merk verdient een premium oplossing. Om dit te verwezenlijken, hebben we niet één, maar drie designers uitgedaagd om een website ontwerp te maken. Hier zijn stuk voor stuk fantastische designs uit voortgevloeid. Bovendien mocht de klant zelf kiezen welk design zijn hart sneller liet slaan. Hierna kon ons development team de handen uit de mouwen steken en gaan. Andiamo!

Proevend schrijven

Geen copy zonder kennis. Om echt goed te schrijven moesten we natuurlijk weten waarover we spraken. We organiseerden een tasting met het team zodat we precies de sterke punten van elk product konden ontdekken.

 

Zo kwamen we er al snel achter dat Bongiorno’s tapenade niet zomaar een dipsausje is, maar een echte Siciliaanse smaakmaker van culinaire hoogstand genoemd mag worden! We doopten nog een Grissini in de tapenade en onze vingers dansten moeiteloos over het toetsenbord.

 

Een geweldig aspect van de website is de beschikbaarheid in 5 talen. Tunity goes international want we hebben Spaanse, Engelse, Italiaanse, Franse en Nederlandse copy voorzien. Zo kan iedereen The Pure Italian Taste ontdekken. Copy die smaakt naar meer en een tevreden klant waren het resultaat!

Bongiorno mockup website

Het resultaat

La Bella Italia van begin tot einde

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Om liefde op het eerste gezicht te creëren, hebben we al ons harde werk samengevoegd tot een volmaakte website.

 

Vanaf de eerste klik maak je kennis met Bongiorno’s roots. We hebben letterlijk aan alles gedacht: een mooie plek voor Italiaanse recepten, een verbazingwekkende productenpagina, een stukje Bongiorno geschiedenis en zelfs een echte Piaggio Ape!

Bongiorno kraam mockup

De toekomst

Het avontuur gaat verder

Als strategische partner van Bongiorno begon ons avontuur met het ontwerpen van hun indrukwekkende website. Maar dat was slechts het begin. Nu optimaliseren we voortdurend de website en staan we altijd paraat om vragen, ideeën of problemen aan te pakken.

Interesse om met ons samen te werken?

Craftails
Cermo Concept