augustus 11, 2021

Hoe wij ons sollicitatieproces naar een hoger niveau brachten

We hebben goed nieuws! Tunity is nu Thomas.co certified. We horen je al denken, Thomas wie? En waarom is dat voordelig voor mij? Dat vertellen we je maar al te graag!

Thomas certificaat
Thomas certificaat

Wat is Thomas International?

Thomas International is een talentassessment-platform. Het combineert technologie, psychologie en data om de verschillende kenmerken van personen te vertalen in makkelijke en eenvoudig toepasbare assessments die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit alles om de rekrutering, de ontwikkeling en het behoud van je mensen te verbeteren.

 

Kortom, ze stellen je in staat om de juiste mensen aan te werven voor je bedrijf, te behouden en zich te laten ontwikkelen. En dat is een van de krachten van Tunity.

‚ÄúDankzij Thomas kan Tunity het potentieel van mensen realiseren met gebruiksvriendelijke, digitale producten en diensten op basis van data.‚ÄĚ

Ongeziene voordelen voor employer branding

Een team is zo sterk als zijn zwakste schakel. Dat is een feit dat niemand kan ontkennen. Net daarom is het zo belangrijk om een sterk team samen te stellen met leden die perfect op elkaar afgestemd zijn en samen met, en in, het bedrijf groeien. Ons Thomas International-certificaat maakt dat mogelijk!

 

Wat dat juist is, leggen we je even uit. Met het Thomas International-certificaat mogen we officieel testen uitvoeren om mensen die solliciteren te scannen en zo onze interne employer branding en HR sterk te verbeteren. Daarnaast kunnen we op die manier ook intern onze teams beter organiseren, maar ons ook sterker en beter extern opstellen naar onze klanten en partners. Iets wat niet onbelangrijk is in een dynamisch bedrijf!

Verbeterd sollicitatieproces

We kunnen het niet ontkennen: ons sollicitatieproces is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vroeger en dat maakt ons team eens zo sterk. Door de sollicitanten enkele persoonlijkheidstesten te laten uitvoeren, krijgen we meer inzicht in het leervermogen, de emotionele intelligentie, de persoonlijkheid en het gedrag van de persoon. Op die manier kunnen we sneller en beter inschatten of de sollicitant een match is met het team, waar de sterke punten liggen en wat de verbeterpunten zijn van die persoon. Alleen op die manier kunnen we verder bouwen aan het dynamische team dat we vandaag de dag al uitgebouwd hebben.

 

Lees ook: De 7 cruciale factoren die je werknemers omtoveren in lovers

Interne en externe groei

Naast het feit dat we met deze tests onze teams intern beter kunnen organiseren, heeft het ook heel wat voordelen voor onze klanten en partners. Want een perfect op elkaar afgestemd team zorgt voor een betere samenwerking. Dat leidt uiteindelijk naar betere, sterkere en hogere resultaten. Een win-winsituatie voor beide partijen dus!

 

Als klant bij Tunity kan je rekenen op de kracht, passie, expertise en ervaring van een heel team, welke tak je ook kiest. Zowel voor marketing, development, design, video, strategie als smarketing staat er een heel team klaar om jou als klant verder te helpen en te voldoen aan de noden en verwachtingen van jouw bedrijf. Als die teams dan ook nog eens zorgvuldig samengesteld zijn, kan je niet mis zitten!

Een proces van lange adem…

Nu, we zijn niet op 1-2-3¬†Thomas certified¬†geworden. We hebben heel wat tests en opleidingen moeten doen om dit certificaat te behalen. Het was een proces van lange adem dat heel wat kennis en expertise gevraagd heeft, en ons ook opgeleverd heeft. Want het resultaat mag er zijn! We hebben maar liefst¬†4 certificaten¬†behaald ‚Äď PPA, HPTI, GIA en TEIQue ‚Äď en dat is zeer uitzonderlijk.

 

Je zou versteld staan van wat je allemaal over een persoon te weten kan komen, hoeveel verschillende aspecten er in een persoonlijkheid zitten en hoe belangrijk die zijn op zowel de werkvloer, als in de huiskamer.

 

Wist je dat de score van je competitie, complexiteit, risico-benadering, nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en consci√ęntieusheid al heel wat blootgeven over het type persoon dat je bent? Of dat we met een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) een snel en helder inzicht kunnen vormen in voorkeursgedrag en communicatiestijlen van personen? Jep!

Tunity goes Thomas

Wat we met ons certificaat gedaan hebben? Wel, meer dan inkaderen en ophangen natuurlijk! Iedereen in het Tunity-team heeft een reeks testen afgelegd: van algemene intelligentie, tot persoonlijkheidstest, emotionele intelligentie en persoonlijke profielanalyse. Hierdoor leerde iedereen zichzelf beter kennen, en was het meteen duidelijk uit welke profielen ons team nu eigenlijk bestond.

 

Wat blijkt? We zijn een match made in heaven met elkaar! Elke tak in ons bedrijf is op elkaar afgestemd en bestaat uit een uitgebalanceerde mix van profielen. Maar ook het grote geheel past mooi in elkaar!

 

Tunity blijft natuurlijk groeien, wat betekent dat we steeds op zoek zijn naar nieuwe, sterke profielen die #teamtunity kunnen komen aanvullen. Om de zoektocht naar de perfect match te vergemakkelijken, hebben we een heel sollicitatieproces uitgebouwd. Na een eerste screening en een opdracht krijgen de sollicitanten ook enkele tests voorgeschoteld waarmee we enkele belangrijke punten en criteria kunnen meten. Op basis van die resultaten gaat de sollicitant verder naar de volgende ronde, en weten we exact waar we hem kunnen plaatsen in het team.

 

Of dit werkt? Absoluut! We hebben onze teams al sterk kunnen aanvullen met de geschikte profielen, die zowel de nodige ervaring, kennis, expertise als passie hadden, maar ook de juiste persoonlijkheid om optimaal te kunnen functioneren in het bedrijf.

 

Ook intern hebben we al heel wat resultaten kunnen boeken! Nu iedereen zijn eigen persoonlijkheid herontdekt heeft, konden we bijsturen waar nodig en onze eigen mensen nog meer in de juiste richting begeleiden. Dit is enorm belangrijk! Het doel hiervan? Ervoor zorgen dat iedereen goed in zijn vel zit, zijn job met plezier en passie kan uitvoeren en kan groeien richting de doelen die zij voor ogen hebben.
Want daar staan wij bij Tunity voor de volle 100 procent achter. 

Vorige
Volgende