In een wereld waar digitale communicatie zich razendsnel ontwikkelt, nemen ’threads’ – onderling verbonden reeksen berichten die een doorlopend verhaal of discussie vormen – al sinds het ontstaan van het toenmalige Twitter een centrale rol in voor bedrijven die hun boodschap wereldwijd willen verspreiden. De grote vraag is nu: zal deze vorm van communicatie ook doorsijpelen naar de Nederlandstalige ondernemers? Zal het de bedrijfscommunicatie volledig transformeren, net zoals TikTok, Reels en YouTube Shorts dat hebben gedaan door de integratie van verticale video’s?

 

Instagram’s Threads: Een nieuwe speler

 

Instagram’s standalone app, Threads, is een belangrijke speler in deze nieuwe vorm van communicatie. Hoewel het momenteel niet beschikbaar is in Europa, biedt Threads de mogelijkheid om tekst, video, afbeeldingen en links te posten, en accounts te volgen, allemaal vanuit de mobiele app. Aanmelden gaat via je Instagram-account en de functieset is beperkt, maar er is geen optie om te betalen voor meer. Bovendien is Threads een advertentievrije app, waardoor gebruikers een ononderbroken ervaring krijgen.

 

 

X Corp: De transformatie van Twitter

 

Aan de andere kant van de digitale wedloop vinden we X Corp, het voormalige Twitter. X Corp werkt zowel vanuit de mobiele app als de website en biedt de mogelijkheid om tekst, video, afbeeldingen, links en polls te posten. Het aanmelden kan met je e-mail, telefoonnummer, Google-account of Apple-account. X Corp biedt handige opties voor het ontdekken van content en heeft veel functies, met een abonnementsplan voor nog meer mogelijkheden. Houd er echter rekening mee dat X Corp advertenties bevat.

 

 

Twitter’s rol in marketing en de impact van Threads en X Corp

 

In het verleden heeft Twitter een cruciale rol gespeeld in de marketingstrategieën van bedrijven. Het platform werd gezien als een belangrijk kanaal voor directe communicatie met klanten en voor het delen van real-time updates. Met de opkomst van Threads en de evolutie naar X Corp kan de manier waarop bedrijven Twitter gebruikten voor marketing veranderen. De focus kan verschuiven naar langere, samenhangende verhalen, en de introductie van nieuwe functies in X Corp kan nieuwe marketingmogelijkheden openen.

 

 

Het belang van branding: Van Twitter naar X

 

Een significante verandering zoals het wijzigen van de naam en het logo van een gevestigd platform zoals Twitter kan verstrekkende gevolgen hebben. Voor de trouwe gebruikers kan dit in eerste instantie verwarrend zijn, wat mogelijk leidt tot weerstand tegen de verandering. Aan de andere kant kan een rebranding ook nieuw leven inblazen in het platform en een nieuw publiek aantrekken. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze nieuwe identiteit en hun marketingstrategieën dienovereenkomstig heroverwegen.

 

 

Challenges voor Threads

 

Het is belangrijk om te vermelden dat ondanks het aanvankelijke succes van Threads, het platform worstelt met het behouden van zijn gebruikers. Na een van de snelst groeiende apps ooit te zijn geworden, verloor Threads meer dan de helft van zijn 100 miljoen gebruikers slechts tien dagen na de lancering. Dit onderstreept het belang van een doordachte productlancering en voortdurende gebruikersbetrokkenheid.

 

 

Strategische begeleiding in turbulente tijden

 

In deze turbulente tijden hebben bedrijven een strategische partner nodig die verder denkt. Bij Tunity hebben we de expertise en inzichten om je te begeleiden bij deze overgangen en je te helpen bepalen waar jouw inzet het meest effectief zal zijn. Als onderscheiden strategische partner, zijn we toegewijd aan het verkennen van nieuwe technologieën, zoals de VR-revolutie, en houden we de vinger aan de pols van digitale trends om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf aan de top blijft.

 

 

Jouw volgende stap in de digitale transformatie

 

Ben jij klaar om de sprong te wagen naar nieuwe technologieën, of heb je liever dat wij de ontwikkelingen voor jou in de gaten houden? Wat jouw keuze ook is, het begint allemaal met een gesprek. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen jouw digitale strategie te optimaliseren in deze nieuwe realiteit.